Hopp til innhold

Politiet mistet tilgangen til Sigrids Facebook-konto da de frøs den

Da politiet fikk Sigrids mobil, gikk de inn på hennes Facebook-profil via en app på mobilen hennes. Så ba de Facebook om å fryse kontoen hennes, og dermed mistet også politiet tilgangen.

Sigrid Schjetnes Facebook-profil

Politiet er svært interessert i å få full tilgang til Sigrid Schjetne sin Facebook-profil. Det har de foreløpig fått nei til fra Facebook. (Foto: skjermdump)

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Foto: NRK
Sigrid

Slik så Sigrid ut timer før hun forsvant.

– Vi måtte prioritere. Det var viktig å ha tilgang til kontoen, men viktigere at andre ikke hadde det. Dermed måtte vi fryse kontoen hennes, og det er vi glade for at Facebook gjorde etter vår forespørsel, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NRK.no.

Rohde forklarer til NRK at politiet først hadde tilgang til hennes Facebook-konto via Facebook-appen på Sigrids Iphone. Samtidig ba de også Facebook-ledelsen om å fryse kontoen hennes.

Dermed fikk ikke politiet lenger den tilgangen de først hadde. Politiet måtte derfor søke om tilgang, noe de har fått avslag på, ifølge Rohde.

LES OGSÅ: Politiet bekrefter at sokken funnet ved barnehagen er Sigrids

– Kun politiet vet hva som er relevant

Facebook sier på sin side at politiet har fått den informasjonen de trenger.

– Facebok har gitt oss IP-adresser og informasjon de mener er relevant. Vi har verken fått passord eller tilgang til å lese hennes bevegelser. Facebook selv har lest og ansett hva som er relevant i saken og gitt det til oss.

– Det er ikke nok for Oslo-politiet. Det kan være personer der som er tidligere straffedømt eller ukjente gjerningsmenn som bare norsk politi kjenner til, sier Rohde. Det er bare politiet selv som kan avgjøre hva som er relevant, sier Rohde.

Full Facebook-forvirring

Torsdag hersket det full forvirring rundt hva politiet har fått av informasjon fra Facebook i forbindelse med Sigrid-saken. Politiet mener de ikke har fått informasjonen de har bedt om, mens Facebooks talsperson sier de har fått det.

– Vi har bedt om å få utlevert passord og brukernavn til Sigrids Facebook-konto. Dette har vi ikke fått, sier Rohde.

Bevegelsene til Sigrid på sosiale medier kan gi politiet nyttige opplysninger.

– Vi har understreket hvor viktig det er for norsk politi å få direkte tilgang, sier Rohde.

Les alt om Sigrid-saken her