Hopp til innhold

Mann pågrepet etter vold mot politi

Politimannen ligger på sykehus med brudd på hodeskalle og kjeve. Politiet pågrep en mann natt til søndag, to er fortsatt på frifot.

Politimann slått ned Hegdehaugsveien

Bildet er tatt like etter overfallet på politimannen.

Foto: Vidar Bakken

Den sivilkledde politimannen i 30-årene fikk alvorlige skader da han ble slått ned og sparket av to menn mens han lå på bakken.

Arne Solberg, stasjonssjef ved Majorstuen politistasjon

Arne Solberg, Majorstua politistasjon.

Foto: Linn Bertheussen / NRK

– Han fikk en rekke alvorlige brudd i ansiktet. Det var brudd på kjeve, ansiktsbein og hodeskalle, sier stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon.

Uventet angrep

Angrepet skjedde ved 3-tiden natt til søndag etter at den politimannen og en kollega hadde pågrepet en mann og satt på ham håndjern på utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien.

Mens de to politifolkene snakket med mannen dukker det plutselig opp to andre menn som angrep politimannen.

Vitne til volden:

– Så ser jeg to menn som kommer inn fra siden i full fart og en av dem slår politimannen rett ned. Politimannen er helt uforberedt fordi han ikke ser det slaget som kommer halveis bakfra. Jeg tror han er bevisstløs med en gang.

– Nestemann sparker og tramper i ansiktet på politimannen og når jeg ser med hvor stor voldsomhet dette blir gjort, tror jeg nesten det er drap, sier journalist Vidar Bakken i DittOslo til NRK. Han var ute på jobb for å følge politiet på jobb.

En mann i midten av 20-årene ble pågrepet i 05-tiden i morges. Den angrepne politimannen arbeider ved Majorstua politistasjon. På grunn av habilitetsspørsmål var det en annen enhet i Oslo politidistrikt som har foretok pågripelsen, forteller stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon.

Vanskelig kriminelt miljø

– Vi jobber i et vanskelig miljø når det gjelder å få opplysninger, det kommer av frykt og en annen kultur. Endel av det kriminelle miljøet i Oslo er ikke enkelt å trenge inn i. Det er en utfordring å skape den tilliten som skal til for å få de opplysningene vi ønsker, sier Solberg.

– Vi vet ikke hvorfor politimannen ble angrepet. Hittil det framstått som rimelig uvirkelig at noen har angrepet en politimann som ikke aner noen ting og som får et voldsomt slag i ansiktet. Det er marginer mellom å komme fra det med nogenlunde livet i behold

Politiet leter nå etter to andre gjerningsmenn i saken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.