Hopp til innhold

Tunnelbrann blusset opp etter ulykke

En person mistet livet da en personbil kjørte i fjellveggen og begynte å brenne inne i Eidsvolltunnelen på E6 natt til tirsdag. Brannen i tunnelen blusset opp igjen.

Brann i Eidsvolltunnelen

Brann i Eidsvolltunnelen.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

– Politiet fikk melding om ulykken inne i den drøyt en kilometer lange tunnelen klokken 2.30, forteller operasjonsleder i Romerike politidistrikt Øyvind Strømsborg.

Denne personen var alene i bilen, skriver Romerikes Blad. Det har vært kraftig varmeutvikling i tunnelen på grunn av brannen.

Brannen ble slukket like før klokken 03.

Blusset opp i isolasjonsanlegget

Ved 07.30-tiden opplyser brannvesenet at det er varmeutvikling i isolasjonen i tunnelen, og at en gravemaskin er i ferd med å rive ned deler av taket.

Ved 08.40-tiden har brannvesenet fortsatt ikke kontroll på varmen i tunnelen, og det brenner i isolasjonen. Blant annet blir det observert åpne flammer, og brannen sprer seg.

Klokken 11.00 er situasjonen den samme. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet.

– Brannvesenet jobber på stedet, og forsøker å lokalisere hvor det brenner. Det er ikke fare for dramatikk, men vi finner ikke kilden til brannen sier operasjonleder i Romerike Politidistrikt Terje Skaftnes til NRK.

Det er ikke fare for at flere menneskeliv skal gå tapt, men det er fare for at tunnelen får omfattende skader, og den vil være stengt for trafikk på ubestemt tid.

– Det er uavklart hvor lang tid det tar før man kan si at brannen er helt slokket, sier Skaftnes.

Stengt på ubestemt tid

Ingen andre biler var involvert i ulykken. Tunnelen er inntil videre stengt for trafikk i begge retninger.

Nordre løp i Eidsvolltunellen kommer til å være stengt i mange måneder fremover, skriver Romerikes Blad.

Det er et håp om å åpne veien til påske. Inntil da vil trafikken gå i begge retninger gjennom det vestre løpet og fartsgrensen vil bli redusert til 50 kilometer i timen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.