Hopp til innhold

Unibuss-direktøren er sparket

Helge Leite har fått sparken som administrerende direktør i Unibuss og må fratre med øyeblikkelig virkning.

Unibuss
Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

Dette skjer som følge av korrupsjonssiktelsen mot ham. Avgjørelsen ble tatt i et drøftemøte med Helge Leite mandag.

Unibuss' styreleder Cato Hellesjø fikk fullmakt til å håndtere dette på styrets vegne etter et ekstraordinært styremøte torsdag i forrige uke.

– Vi har gjort dette på en ryddig måte. Etter at han slapp ut av varetekt har vi hatt drøftingsmøter med Helge Leite. Det er besluttet at han blir avskjedighet med øyeblikkelig virkning, sier Hellesjø VG Nett.

Helge Leite er blant annet siktet for å ha brukt det offentlige busselskapets penger til å pusse opp eneboligen sin på Grefsen i Oslo.

– Avskjedigelsen betyr at alle våre forpliktelser overfor Helge Leite opphører når han slutter i dag. Han hadde forståelse for vår reaksjon, som er den strengeste vi kan ha, sier Hellesjø.

Vil renvaskes

Øystein Svendsen er konstituert i stillingen som administrerende direktør i Unibuss.

– Konstitueringen fortsetter, og den videre prosess vil avklares på første ordinære styremøte i Unibuss. Hvordan dette videre ordnes, får vi komme tilbake til, men Øystein Svendsen er etter mitt skjønn en god person til å håndtere situasjonen vi er inne i nå, sier Hellesjø.

Han håper Unibuss skal bli renvasket. Korupsjonsanklagene mot selskapet har vært en stor belastning for mange av de ansatte i selskapet.

- Vi skal vaske oss rene og igjen få en sunn og god virksomhet som skal drive busstrafikk i konkurranse med andre, men enda vil det ta noen måneder å komme over den uheldige situasjonen bedriften har vært i den siste tiden.