Hopp til innhold

Aksjonerer mot pirattaxier

Natt til søndag ble en ung kvinne i Oslo voldtatt etter å ha tatt pirattaxi. Neste helg vil politiet sette fokus på pirattaxiviksomheten.

Pirattaxi

Denne praksisen vil oslopolitiet til livs, og aksjonerer neste helg.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Da skal vi ha ekstra fokus på det. Denne innsatsen har vi planlagt ganske lenge, og neste helg får vi noen eksperter nede på stasjonen ut og farter på det her og da håper vi at fangsten blir ganske stor, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon til NRK.

Voldtatt i piratdrosje

Natt til søndag skal en 18 år gammel kvinne ha blitt voldtatt da hun tok pirattaxi fra Rådhusplassen og mot St. Hanshaugen.

LES OGSÅ: Voldtatt i piratdrosje

– Jeg synes det er trist at dette skjer. Vi har vært ute og sagt fra om dette flere ganger om piratdrosjer. Vi skal hvert fall ut neste helg og gjøre vårt beste for at dette ikke skjer igjen, sier Hansen.

Politiet tar hver helg flere piratdrosjer, og det er ofte tidligere straffedømte bak rattet. Hansen mener det er en reel fare ved å sette seg inn i piratdrosjene.

– Vi har tatt en oppstilling av de sjåførene vi har tatt, og halvparten viser seg faktisk å være voldsdømte og enkelte voldtektsdømte, påpeker Hansen.

- Ta beslag i bilen

Også drosjenæringen applauderer den planlagte aksjonen neste helg.

– Dette synes jeg er bra. Vi trenger en innsats for å få vekk piratdrosjene, sier informasjonssjef Lars Dolva i Oslo Taxi til NRK.

Han mener bot på 8000 kroner, avskilting av bil og bruksforbud i tre måneder ikke er tilstrekkelig avskrekkende for sjåførene.

– Vi hadde imøtesett at man for eksempel tok beslag i bilen og holdt på den til julesessongen var over. Da visste du at piratdrosjene var borte. Det vi ser at det er østeuropeere som kommer til Norge og er her i 4-5 uker bare for å kjøre piratdrosje i helgene og så drar de igjen.