Hopp til innhold

Tre siktet for korrupsjon i Unibuss-saken

To personer er pågrepet og siktet for korrupsjon i Oslos kommunale busselskap Unibuss.

En ansatt i Unibuss skal ha mottatt betydelig pengebeløp fra bussprodusenten MAN

En ansatt i Unibuss skal ha mottatt betydelig pengebeløp fra bussprodusenten MAN.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Politiet har pågrepet to personer til, siktet for korrupsjon i den såkalte MAN-saken. Begge to meldte seg for politiet etter å ha blitt anmodet om å møte på Politihuset i Oslo, skriver politiet i en pressemelding.

– Saken etterforskes videre med avhør av impliserte og gjennomgang av beslag. Personen som ble pågrepet mandag ble løslatt tirsdag etter avhør, sier Christian Stenberg, politiadvokat ved Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Dermed er i alt tre personer siktet i korrupsjonssaken.

En av de siktede er ansatt i selskapet, mens en har vært ansatt for mange år siden. Den siste har ingen tilknytning til bedriften.

Har erkjent delvis straffskyld

Den første ble pågrepet mandag og løslatt tirsdag etter avhør. Ifølge VG onsdag skal han ha erkjent delvis straffskyld under avhørene.

I følge avisen skal den ene av de pågrepne ha mottatt bestikkelser tilsvarende 3,1 millioner kroner, den andre skal ha mottatt 1,1 millioner.

I pressemeldingen onsdag bekrefter politiet at det er gjort beslag som nå vil bli gjennomgått.

Politiadvokat Stenberg vil ikke gi ytterligere opplysninger, men sier etterforskningen er innledet med avhør av impliserte.

Stor korrupsjonssak

Det tyske selskapet MAN produserer blant annet busser og lastebiler.

Stenberg bekrefter at de pågripelsene som norsk politi har gjort, er foretatt på bakgrunn av en større korrupsjonssak i Tyskland der selskapet MAN SE har vedtatt en bot på omtrent kr 1,2 milliarder kroner.

En av de domfelte personene har i den tyske dommen gitt opplysninger om at hans korrupte handlinger også har vært rettet mot et kommunalt transportselskap i Oslo.

Krevde bestikkelser

To av de pågrepne skal ifølge VG ha krevd henholdsvis 58.000 kroner og 79.500 kroner i bestikkelser for hver buss Unibuss kjøpte inn fra MAN.

Unibuss er heleid av Oslo kommune. Til sammen skal selskapet ha kjøpt inn 58 busser.