Hopp til innhold

Vegard Grøslie Wennesland er ny leder i Oslo AUF

Vegard Grøslie Wennesland (27) ble tirsdag valgt til ny leder i Oslo AUF.

Vegard Grøslie Wennesland

Vegard Grøslie Wennesland (27) fra Oslo tar over som leder etter Håvard Vederhus, som ble drept i terrorangrepet på Utøya 22. juli.

Foto: AUF Oslo

På et møte som startet klokken 17.00 tirsdag, ble det offentliggjort at Vegard Grøslie Wennesland tar over som leder i Oslo AUF.

Det er med tungt hjerte jeg tar over lederjobben. Håvard var en fantastisk leder.

Vegard Grøslie Wennesland, nyvalgt leder i Oslo AUF.

Han vil fungere som fylkeslagets leder fram til organisasjonens årsmøte i 2012. Prableen Kaur (18) fortsetter som nestleder.

Wennesland er fra Oslo og tar over etter Håvard Vederhus, som ble drept i terrorangrepet på Utøya.

Vegard Grøslie Wennesland

Det viktig at AUF i Oslo som organisasjon går videre og kjemper for den politikken vi tror på, sier den nyvalgte nestlederen.

Foto: Ingvild Baltzersen Sundt / NRK

– Det er med tungt hjerte jeg tar over lederjobben. Håvard var en fantastisk leder, og jeg vil jobbe for å videreføre det viktige arbeidet han satte i gang, sier Wennesland fra talerstolen.

– I ukene foran fremover nå må vi finne en god balanse mellom det som har skjedd og det som skal skje. Jeg er stolt av samholdet.

Fylkeslaget mistet sju av sine medlemmer i massakren på Utøya 22. juli, og den nyvalgte lederen var selv på øya da Anders Behring Breivik begynte å skyte.

– Flere unge må stemme

– Selv om våre medlemmer er i dyp sorg, er det viktig at AUF i Oslo som organisasjon går videre og kjemper for de ideene og den politikken vi tror på. Derfor skal vi drive valgkamp, sier Grøslie Wennesland.

Ett av hovedmålene for årets valgkamp er å få flest mulig unge velgere til å stemme.

Hør intervjuet med den nyvalgte lederen

– En unik leder

Håvard Vederhus (21) var leder for Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon i Oslo siden februar i år.

Han gjorde seg for alvor markert i norsk offentlighet da han i 2008, bare 18 år gammel, ble tidenes yngste leder av Elevorganisasjonen.

– Siden da har han lykkes med å samle AUF i Oslo til ett stort fellesskap hvor alle blir sett og alle får utvikle seg, skriver de to nestlederne i AUF i Oslo, Prableen Kaur og Vegard Grøslie Wennesland på partiets hjemmeside.

Håvard Vederhus ble begravet i en fullsatt Grefsen kirke 4. august.

Se video: Vegard Grøslie Wennesland er valgt som ny leder i Oslo AUF.

Video Vegard Grøslie Wennesland

Vegard Grøslie Wennesland