Hopp til innhold

1000 ansatte fortsatt uten kontor

Rundt 1000 ansatte i departementene er fortsatt uten kontor, men regjeringen har fått voldsomt mange tilbud om bygninger de kan leie i sentrum.

Regjeringsbygg med hvit duk

Statsbygg har dekket til i Høyblokka etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Statsbygg har fått oversikt over om lag 9000 ledige kontorplasser i Oslo som departementene kan ta i bruk om kort tid. Alle de 9000 kontorplassene befinner seg innenfor en gangavstand på 10 til 20 minutter fra regjeringskvartalet.

Administrasjonsminister, Rigmor Aasrud, fra Arbeiderpartiet, tror derfor alle vil ha nye kontorplasser i løpet de nærmeste ukene.

– Det har vært befaring i flere sentrumsnære lokaler. Vi vil foreta en beslutning når man har gjort en sikkerhetsvurdering av disse.

Artikkelen fortsetter under bildet

Rigmor Aasrud tilbake på kontoret

Selv kunne Aasrud allerede torsdag dra tilbake til sitt kontor i det såkalte R5 bygget i Akersgata etter terrorangrepet.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

På plass etter ferien

I følge statsråden er det nå fem departement, pluss statsministerens kontor, som må ut på flyttefot. Det er alle som hadde kontor i høyblokka og rundt Einar Gerhardsen plass.

Men tilbud om lokaler har strømmet inn. Rigmor Aasrud regner med at alle har et kontor å gå til når fellesferien straks er over.

– Jeg er helt sikker på at vi skal få løsninger for alle ansatte når de er tilbake. Vi har sett en utrolig stå på vilje fra de ansatte i løpet av de siste dagene, og det tror jeg også vi skal kunne videreføre i de neste ukene.

Fortsatter undersøkelser

Selv kunne Aasrud allerede torsdag dra tilbake til sitt kontor i det såkalte R5 bygget i Akersgata.

Skadene etter eksplosjonen er ikke så omfattende på disse lokalene. Det samme gjelder finansdepartementet og fiskeridepartementet, som kan tas i bruk i løpet få dager. Men når alle ansatte vil være tilbake i sine opprinnelige kontor er i følge Aasrud foreløpig uklart.

– Høyblokka er fortsatt ikke frigitt av politiet, så det er det umulig å si noe om. Det må i tillegg foretas grundige undersøkelser av grunnmur og konstruksjoner.