Hopp til innhold

Tøyenbadet stenger i sommer

Lekkasje gjør at Tøyenbadet igjen må stenge innendørsbassenget, selv om badet ble rehabilitert så sent som i 2009.

Tøyenbadet

Innendørsbassenget på Tøyenbadet er stengt fra siste uka i juni til slutten av august.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fra siste uka i juni til slutten av august må derfor svømmeentusiaster se seg om etter alternative løsninger.

– Innendørsbassenget skal stenges på grunn av reklamasjonsarbeider, vi holder fortsatt på med reparasjoner for å få bassenget helt tett etter utbedringen, sier direktør i idrettsetaten Anne Farseth.

Dyrere enn anslått

Den tidligere rehabiliteringen av Tøyenbadet skulle opprinnelig koste 60 millioner kroner, men prislappen endte til slutt på 139 millioner kroner. Farseth kan ikke anslå hvor mye denne utbedringen vil koste.

– Kostnadene ved det er ikke kjent. I utgangspunktet er dette å anse som reklamasjonsarbeider, så en eventuell fordeling av kostnadene får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt.

Kritisk til ny utbedring

Ingrid Baltzersen fra Rødt mener den forrige rehabiliteringen av badet var altfor dyr og tidkrevende, og er kritisk til at Tøyenbadet igjen må utbedres.

– Oppussing av Tøyenbadet var en katastrofe med overskridelser på både budsjett og tidsbruk.

Hun stiller spørsmål ved hvor mye kontroll både byrådet og etaten har hatt på denne oppussinga, når det nå viser seg at det er såpass store feil at bassenget må holde stengt hele sommeren.

– Det har vi også sett gjennom flere rapporter fra kommunerevisjonen, legger hun til.

Vil evaluere utbedringene

Farseth mener hun nå ikke har forutsetning for å vurdere hva som skulle vært gjort annerledes, men sier at det skal gjøres en evaluering av utbedringene på Tøyenbadet.

– Hvem som har gjort feil kan ikke jeg svare på, nå konsentrerer vi oss om å stoppe lekkasjene og få badet tett. Så er det en parallell vurdering av hva som har vært gjort i prosjektet og hva som eventuelt skulle vært gjort annerledes, sier Farseth.

Les også: Kutter i åpningstidene | Føler seg ført bak lyset