Hopp til innhold

Tre siktet etter at familie ble ranet i sitt eget hjem

Tre menn ble i natt pågrepet og siktet i forbindelse med et brutalt hjemmeran som skjedde tidligere på natten på Kjeller på Romerike.

Ran i bolighus på Kjeller

Politiet betegner ranet av bolighuset på Kjeller som brutalt. To voksne og en 15-åring var hjemme da ranerne slo til i natt.

Foto: Erik Engen / NRK

De tre ble pågrepet på Grorud av Oslo-politiet etter at politiet på Romerike hadde varslet om antatte ranere som ifølge vitneobservasjoner kjørte en mørk Audi.

Det var en familie på to voksne og en 15-åring hjemme i boligen da ranerne slo til ved midnatt. Familien driver ifølge politiet en forretning i Oslo.

– Tre til fire gjerinigspersoner tok seg inn døren til huset ved hjelp av brekkjern. Det ble truet med kniv, skytevåpen og brekkjern. Ranerne fikk med seg et ikke ubetydelig pengebeløp, sier politifullmektig Magnus Schartum-Hansen ved Romerike politidistrikt, til NRK.

– Dundret inn

Familiemedlemmene ble deretter tapet fast og kastet inn på et rom. De fikk varslet politiet da en av dem klarte å komme seg løs.

Ingen skal ha blitt fysisk skadd under ranet. Men hendelsen preger familien som ble ranet, forteller politiet.

Vitner fortalte at ranerne stakk fra stedet i en mørk Audi.

– Det var blant annet disse observasjonene som gjorde at de mistenkte ranerne ble pågrepet klokken 03.30, sier Schartum-Hansen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Brutalt hjemmeran på Kjeller

Brutalt hjemmeran på Kjeller

Flere ran

Det har vært flere brutale hjemmeran på Østlandet den siste tiden.

Søndag ettermiddag tok to ranere seg inn i en privatbolig på Jar i Bærum. En kvinne var hjemme, og skal ha forklart at de to var bevæpnet med kniv og skytevåpen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om det kan være noen sammenheng mellom nattens ran og ranet på Jar.

Tidligere denne måneden ble også en 61 år gammel mann slått med brekkjern og ranet av to personer i hjemmet sitt på Skjetten på Romerike. Mannen ble stripset og slått, og ranerne truet til seg penger.