Hopp til innhold

Får ikke forhåndskjøpt billetter

Hurdal er det eneste stedet i Akershus der Ruter mangler utsalgssteder for kjøp av bussbilletter.

Buss

Færre må kjøpe billetter på bussen etter at Ruter har opprettet 17 nye utsalgssteder, men Hurdal mangler fortsatt utsalgssted. (Illustrasjonsfoto)

Foto: NRK

Forbrukerrådet krevde i fjor at det skulle være flere utsalgssteder i Oslo og Akershus.

Ifølge Ruter har de økt antallet utsalgssteder med 17 i Oslo og Akershus, men mangler fortsatt i Hurdal.

– Vi hadde en kommisjonær i Hurdal, men omsetningen av forhåndskjøpte billetter var veldig liten. Vi ønsker primært å ha et salg på lokale steder, sier salgssjef i Ruter, Yngve Solberg.

Ikke helt fornøyd

Hurdal er per dags dato den eneste kommunen i Akershus der du ikke kan få forhåndskjøpt billetter. Nærmeste billettsted for Hurdals befolkning er en kiosk på Eidsvoll Verk. Det viser seg også å være store hull i Oslo.

– Foreløpig har vi ingen avtale på Bjerke eller Årvoll, sier Solberg.

NRK Østlandssendingen satte i fjor fokus på at det var mange steder i Oslo der det var langt mellom utsalgsstedene. Siden den gang mener Ruter at det har bedret seg, men innrømmer at de ikke er helt fornøyde.

– Vi kan vel aldri slå oss på brystet å si at alt er helt bra, men de tilbakemeldingene vi har fått av passasjerene er at det i dag ikke er så veldig store hull og behov, sier Solberg.

– Urimelig krav

Dersom du må kjøpe billett på bussen eller trikken, må du betale 15 kroner mer enn for en forhåndskjøpt billett. Det mener fagdirektør for samferdsel i Forbrukerrådet er urimelig.

– Hvis man ilegges en ekstra kostnad ved å kjøpe billetten på bussen, så må man få muligheten til å kjøpe den før man går på, sier Anne Rygg.

Nå mener hun det er på tide å ta i bruk ny teknologi for å løse problemet.

– Det finnes jo mange løsninger på dette. Ruter har jo automater stående på en del stasjoner. I tillegg har jo bystyret fattet et vedtak om at sms skal kunne brukes som billettbærer, så det er det bare å gå i gang med, sier Rygg.