Hopp til innhold

Krever opprydding i TT-ordningen

De politisk ansvarlige må på banen, krever Arbeiderpartiet.

Rullestol

Illustrasjonsfoto.

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

Transporten av funksjonshemmede til skole eller jobb ble tatt over av et nytt selskap fra nyttår. Det førte til store problemer for mange brukere i går.

Hvordan synes du TT-kjøringen fungerer? Kommenter nederst i artikkelen.

Rina Mariann Hansen

Rina Mariann Hansen.

Foto: Arbeiderpartiet

Rina Mariann Hansen i Arbeiderpartiet mener ordningen fungerte altfor dårlig.

– Dette er et veldig dårlig tilbud i forhold til hva det skulle være. Kjørekontoret ble satt ut på anbud og ble vunnet av et svensk firma. Vi lurte veldig på hvordan man kunne planlegge TT-kjøring i Oslo fra Sverige, men fikk en garanti fra Frp-byråd Sylvi Listhaug om at dette skulle ikke brukerne merke noe forskjell på. Den garantien har ikke vist seg å være verdt noen ting, sier Hansen.

Forsinkelser

Stian Berger Røsland

Stian Berger Røsland.

Foto: Aftenposten

Både funksjonshemmede og foreldre med funksjonshemmede barn fortvilte i går. Det var store problemer med å komme fram på telefon til det nye driftselskapet og at det var lang ventetid for å få transport.

Det svenske selskapet Samres har fått anbudet på TT-transporten. Byrådsleder Stian Berger Røsland tviler ikke på at de skal greie jobben.

– Jeg tror det vi ser nå er noen innkjøringsproblemer første dag, og jeg tror det må være en viss toleranse for at det kan være noen innkjøringsproblemer helt til å begynne med. Men de problemene kan ikke være mange og de kan ikke vare over lang tid, sier byrådslederen.

Krever forbedringer raskt

Rina Mariann Hansen enig i at man må tolerere noen problemer i starten.

– Et par dagers innkjøringsproblemer kan vi akseptere, men hvis dette vedvarer over lengre tid, så er det rett og slett ikke holdbart.

Byrådsleder Berger Røsland fra Høyre sier den politiske ledelsen følger situasjonen. Han er heller ikke fornøyd med tilbudet som ble gitt i går.

– Nei, jeg mener vi ikke kan ha en veldig høy toleranse for det. Vi må kunne leve med noen innkjøringsproblemer et par dager, men dette må vi se tydelige forbedringer på veldig raskt.