Hopp til innhold

Fant 20 000 i julegryta

En giver la 20 000 kroner i en av frelsesarmeens julegryter i Oslo sentrum i helgen. Dette er tredje året på rad med en ekstra gavmild giver.

Julegryte, Frelsesarmeen

En hvit konvolutt i julegryta var gitt av en uvanlig gavmild giver.

Foto: Frelsesarmeen

– Vi hadde konsert på Egertorget. Det var gryter og bøsser og stor stemning. Mange kom og puttet på bøssene. I en av grytene ble det lagt en hvit konvolutt, men i vrimmelen var det ingen som merket seg med hvem giveren var, sier informasjonssjef i Frelsesarmeen Andrew Hannevik.

– Da vi åpnet konvolutten i etterkant så viste det seg at den inneholdt 20 000 kroner. Det var en stor og gledelig overraskelse, fortsetter han.

Tillitserklæring

– Hva tenker dere når dere finner 20 000 kroner i en konvolutt på den måten?

– Nei, først og fremst så blir man utrolig glad. Det er samtidig en stor tillitserklæring. Vi står jo ute i kulda i hele desember for at folk skal få mulighet til å gi, slik at vi kan hjelpe. Da er det veldig hyggelig at sånne summer blir lagt i julegrytene.

Nett-TV: Flere hjemløse østeuropeere til Frelsesarmeen

Lille julaften

– Hvor ofte skjer det at Frelsesarmeen får så store beløp på en gang?

– Det er ikke så ofte at det kommer som kontanter i julegryta. Men vi har opplevd det på lille julaften de to siste årene. Da ble det lagt et tilsvarende beløp i julegrytene, men da i Euro faktisk, avslutter Hannevik.

På lørdag kom det forøvrig inn til sammen nesten 59 000 kroner i løpet av en times konsert.

Nett-TV: Frelsesarmeens julegryte