Hopp til innhold

Håper å finne sønnen i live

Drapsetterforskerne i Follo jobber med ett mål for øye: Å finne drapsofferets ett år gamle sønn i live.

Kolbotn-drapet

Kriminalteknikere jobbet natt til søndag med å sikre spor på åstedet. Et stort område rundt leiligheten er fortsatt sperret av søndag.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet jobber etter en hovedteori om at den den drapssiktede og etterlyste mannen (37) befinner seg i en bil sammen med parets felles barn på ett år, og en hund.

Etterforskerne antar at mannen har forsvunnet ut av landet, og kan være på vei til venner eller familie i Sør-Europa.

Politiet holder vakt på åstedet

Politiet holder søndag vakt utenfor leiligheten på Kolbotn.

Foto: Erik Engen / NRK

– Det å finne gutten raskest mulig og i god behold, er hovedfokus for politietterforskningen akkurat nå, sier en kilde til NRK med kunnskaper om politiets arbeid.

Det var lørdag ettermiddag at mannens 32 år gamle samboer ble funnet drept i annen etasje i en rekkehusleilighet på Kolbotn i Akershus. Kvinnen ble funnet med flere stikkskader på kroppen, men politiet avviser at hun ble drept med kniv.

Etter det NRK kjenner til skal drapet ha skjedd natt til lørdag, og kvinnen ble funnet i leiligheten av familiemedlemmer først tidlig på ettermiddagen.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten i 1-tiden natt til lørdag. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter.

Samarbeider med andre land

Politiet har via interpol opprettet samarbeid med andre europeiske land med tanke på å lokalisere siktede og hans barn. De bruker nå alle ressurser på å kartlegge bekjentskapskretsen rundt paret, og utveksle informasjon med politimyndigheter i flere europeiske land.

Kolbotn-drapet

Flere naboer og venner har lagt blomster på adressen der kvinnen ble funnet drept.

Foto: Erik Engen / NRK

De sikrer seg også elektroniske spor fra basestasjoner og bomstasjoner for å kartlegge den etterlystes ferd vekk fra åstedet. Alt for å finne den etterlyste mannen og den ett år gamle sønnen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å gå ut med konkrete opplysninger om selve drapet, men opplyser at de avventer obduksjonsrapporten for å fastslå drapstidspunktet og avdødes tilstand.

Den drapssiktede mannen er norsk statsborger, oppvokst i Norge, men har familie blant annet i Frankrike. Politiet vurderer fortløpende om de vil gå ut med offentlig etterlysning av mannen.

Oppbruddsstemning i forholdet

Personer som kjenner samboerparet har gitt politiet informasjon om at den 37 år gamle barnefaren skal ha slitt med psykiske problemer den siste tiden, og at det skal ha vært oppbruddsstemning i samboerforholdet.

De to har kjent hverandre i mange år, var ungdomskjærester under oppveksten i Oslo som fant tilbake til hverandre i voksen alder, får NRK opplyst.

Paret skal ha hatt en relativt stor bekjentskapskrets, men den drapssiktede mannen skal likevel ha holdt seg mye for seg selv.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.