Hopp til innhold

Far siktet etter at toåring fikk i seg narkotika

Faren til den to år gamle gutten fra Eidsvoll som fikk i seg amfetamin, er siktet for uaktsomhet.

Ahus

En 2-åring ble sendt til Ahus med amfetaminforgiftning natt til torsdag.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Toåringen ble hentet klokken 02.00 natt til torsdag med luftambulanse, og fløyet fra Stensby sykehus til Akershus universitetssykehus.

– Vi vet ikke hvilken mengde han har fått i seg, men det må ha vært ganske mye siden han var såpass utagerende som han var, sier assisterende avdelingsoverlege ved Ahus, Hans Olav Fjærli.

Far siktet

Faren til toåringen ble pågrepet av politiet og er nå siktet i saken, sier politiadvokat ved Romerike politidistrikt Tom Inge Danielson.

Den 33 år gamle faren er formelt siktet for å uaktsomt å ha lagt narkotika slik at et barn kunne nå det, men politiet mistenker ikke at det er gjort med vilje.

Det gjenstår flere avhør og undersøkelse av tekniske spor.

Barnevernet kontaktet

Barnevernet er kontaktet og det gjenstår å se om gutten skal tilbake til foreldrene. – Jeg ser ikke for seg at noen fremstilles for fengsling i saken. Barnevernet får gjøre den nødvendige vurderingen, sier Danielson.

Svært utagerende

Sykehuset opplyser at det ikke var kritisk da gutten ble hentet inn, men at han var svært utagerende. Det er ifølge Fjærli symptomer på amfetaminforgiftning.

– Han har fått litt beroligende medisiner, og er ikke kritisk syk. Vi tror ikke at han får langvarige skader på grunn av denne episoden.

– Gutten puster godt og har det etter forholdene bra, sier Fjærli.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .