Hopp til innhold

Fikk seks års fengsel for mishandling av 90-åring

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En 34 år gammel kvinne er dømt til seks
års fengsel for mishandling av en 90 år gammel mann på Holmlia.

Den 34-år gamle kvinnen fra Moelv skal ha mishandlet mannen i juni 2008. Han døde senere av infeksjon i sårene han ble påført.

Oslo tingrett har dømt kvinnen for legemsbeskadigelse med døden til følge ettersom mannen døde tre dager etter overfallet.

Hun ble derfor ikke tiltalt for drap.

Kvinnen, som i tingretten erkjente forholdene, er også dømt til å betale mannens slektninger oppreisning på 160.000 kroner, samt en samlet erstatning på 77.650 kroner.

– Forsøkt voldtatt

Det var en fredag kveld i juni 2008 at kvinnen hevdet at hun ble plukket opp av mannen i en bil i Oslo og avtalte sex med ham i hans leilighet på Holmlia.

Hun har hevdet at hun ble forsøkt voldtatt av mannen.

Retten trodde ikke på kvinnens forklaring fordi den 90 år gamle mannen aldri hadde hatt førerkort eller eid en bil, og fordi han i tillegg skulle ha vært impotent etter en prostataoperasjon.

Retten fant det bevist at kvinnen hadde hatt en tur til Holmlia med en sexkunde og at hun ble værende der etter turen.

Angrep mannen

Hun skal da ha fått adgang til 90-åringens leilighet under påskudd om et glass vann.

I leiligheten angrep hun mannen og stakk ham med kniv ti ganger i brystet og halsen, samt slo ham med en lampe, en krakk og en hårføner.

Hun stakk også fingrene i øynene på ham. Tiltalte domfelles for et overfall på en gammel mann som retten må betegne som usedvanlig brutalt, heter det blant annet i dommen fra forrige uke.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .