Hopp til innhold

Legen kastet føflekken i søpla

Denne tabben kan koste 17 år gamle Matias Wilberg livet.

Matias Wilberg og arret etter operasjonen i februar

Matias og arret etter operasjonen i februar.

Foto: Privat

I 2006 fikk Matias Wilberg fjernet en føflekk på helseklinikken Aleris. Føflekken som ble fjernet ble ikke sendt til patologisk undersøkelse, skriver Romerikes blad .

To år etter at føflekken ble fjernet hadde det kommet en gul klump på nøyaktig samme sted. I desember 2008 dro de til ny sjekk og fikk da svaret at det var kreft.

– Alle kan gjøre feil, men dette er veldig alvorlig. Det er ikke tilgivelig, sier mor til Matias, Trine Wilberg til NRK Østlandssendingen.

Hun mener de tre årene har redusert sønnens sjanse til å overleve betydelig.

Beklager på det sterkeste

I et brev til familien i høst beklager Aleris rutinesvikten på det sterkeste. Alle føflekker som fjernes skal sendes inn til undersøkelse.

Matias fikk fjernet svulsten og en del hud og vev i området i februar, men det ble også funnet kreft i lymfeknuter under armen.

I juli ble alle lymfeknutene under høyre arm fjernet. I dag skal han være svulstfri, men de frykter at kreften kan komme tilbake.

– En enorm psykisk påkjenning

– Det er en enorm psykisk påkjenning å dra til kontroll hver 3. måned for å finne ut om den er tilbake eller ikke, sier Trine Wilberg til NRK Østlandssendingen.

– Han er en kjempegutt som takler dette veldig bra utad, men det er klart han er veldig nervøs.

Saken er nå sendt inn til Norsk Pasientskadeerstatning etter oppfordring fra legen som behandler Matias på Radiumhospitalet.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus . Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Twitter .