Hopp til innhold

Skal fly fisk til USA

I dag lettet en av de virkelig store fuglene fra Gardermoen. En Boeing 747-230f skal to ganger i uken fly gods fra Gardermoen til New York og Miami.

Sundt Atlanta Skybridge

Sundt Atlanta Skybridge Boeing 747-230f

Foto: Sundt Atlanta Skybridge

Det skapes historie innen norsk luftfart når Sundt Air i dag startet opp første norske direkterute med frakt mellon Norge og USA.

Det tar under 15 min å få inn over 200 tonn gods når bookingen på ruten åpnet.

Ruten opereres av selskapet Sundt Atlanta Skybridge og det gigantiske flyet har en kapasitet på 105 tonn, men ifølge Arild Jaabæk, administrerende direktør Sundt Atlanta Skybridge har selskapet allerede godt belegg.

– Vi flyr til New York og Miami med fullt fly, og ordreinngangen ser god ut fremover. Fra Norge er det mest fisk, men også noe industrigods og litt annet. I Miami laster vi blant annet på 50 tonn blomster fra Sør-Amerika som vi tar med til Amsterdam, forteller Jaabæk.

Ferskere varer

Marine Harvest er blant de første selskapene som har inngått kontrakt med Sundt Atlanta Skybridge, og de ser frem til en direkterute fra Norge.

– For vårt vedkommende betyr denne ruten ferskere fisk på amerikanske bord. I stedet for å kjøre trailer fra flere steder i Norge og hele veien ned til Europa sparer vi masse tid på å laste fisk på Gardermoen som lander i Miami et halvt døgn senere, sier direktør Andreas Kvame.

Slutt med trailerlass til Europa

Til nå har trailere med gods kjørt fra Skandinavia til flygodsterminaler over hele Europa. Nå kan befraktere spare tid og penger ved å la trafikken gå direkte fra Gardermoen. Tilbudet er forbundet med 43 destinasjoner i Nord- og Sør-Amerika gjennom avtaler med andre flyselskap og befraktere.

Sundt Atlanta Skybridge vil ansette flere medarbeidere i Oslo som sammen partnere i USA og Europa skal selge og koordinere frakten.