Hopp til innhold

Anker henleggelse av overfall

Tungt for jentene (14) at politiet tror de har løyet om overfall ved Rolvsrud stadion sier advokaten.

Overfall Rolvsrud stadion

Politiet rykket ut til Rolvsrud stadion da to jenter (14) meldte fra om overfall i oktober. Nå henlegges saken fordi politiet tror jentene har løyet.

Foto: Erik Engen / NRK

– Det er veldig tungt i en slik prosess å først bli utsatt for det faktiske overgrepet og så oppleve at politiet går så klart ut i media med at de mistenker ofrene for å ha løyet, sier Per Vinje.

Han er bistandsadvokat for de to 14-åringene som nå anker politiets beslutning om å henlegge saken.

Tror jentene dikter opp voldtektsforsøk

Det var i oktober at jentene meldte fra om at de ble overfalt og forsøkt voldtatt av fire gutter ved Rolvsrud stadion i Lørenskog.

Politiet tror ikke på jentens forklaring og mener de har diktet opp hele hendelsen.

– De er overrasket og føler at de har bidratt til å opplyse om saken, sier Vinje.

– Jeg synes det er uheldig at politiet bruker media til å henge ut to unge jenter.

Bevisets stilling

Advokaten er opprørt over at de fornærmede har fått annen informasjon om grunnlaget for henleggelsen enn det politiet har fortalt media.

– I henleggelsesbrevet står det at saken henlegges på bevisets stilling, mens i media har politiadvokaten gått ut og sakt at de henlegger den fordi de ikke ser at det har skjedd et straffbart forhold, forklarer Vinje.

Han er sterkt kritisk til uttalelsene politiet har kommet med og vil koble De særskilte etterforskningsorganene (SEFO) inn i saken.

– Uansett er det uheldig at politiet i en sak hvor det er snakk om et forsøk på en voldtekt ikke respekterer ofrene, sier han.

– Et av de største problemene vi har i voldtektssaker er redselen den voldtatte føler for å anmelde saken og hvordan den vil bli behandlet.

Kritisk til etterforskningen

Vinje er også kritisk til politiets etterforskning og mener saksdokumentene inneholder opplysninger som politiet ikke har sjekket ut.

– Det er et par elementer i etterforskningen som jeg synes er problematisk, sier han.

Les alle artiklene om saken:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.