Hopp til innhold

Vil ha studentboliger i Bjørvika

Venstre foreslår å bygge studentby tilknyttet Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek.

Ola Elvestuen
Foto: Olav Juven / NRK

Oslo-politikerne er opptatt av at Bjørvika ikke skal bli en død bydel, og Venstres Ola Elvestuen vil ha inn studenter for å lage liv og røre.

- Vi mener det bør bygges studentboliger her. Det er plass til opp mot 1000 studenter, og vi trenger å ha folk som bor i Bjørvika, og vi trenger flere studentboliger i byen, sier Elvestuen.

-Vil bruke området

Om to uker velger Oslo bystyre endelig hva slags Munch- og Stenersenmuseum og hva slags hovedbibliotek som skal bygges i Bjørvika.

I tilknytning til de store kulturinstitusjonene, er det også planlagt over 50.000 kvadratmeter kommersielt areal, det vil si bolig og næring. Det er i denne forbindelse Venstre kommer med sitt studentbolig-forslag.

- Med studenter vil du ha en befolkning som bruker området. De er med på å skape liv i Bjørvika, og det vil bli en mer variert boligmasse og bygningsmasse i Bjørvika.

Høy tomtepris

Men tomteprisene og byggekostnadene i Bjørvika er blant de høyeste i landet. Studentboliger her vil enten kreve at grunneier HAV Eiendom selger til under markedspris eller offentlige tilskudd utover de vanlige.

Elvestuen svarer slik på utfordringen.

- Det vi må gjøre er å få til et samarbeid med BI, Universitetet og Høgskolen i Oslo sammen med Oslo kommune, som så må henvende seg til HAV Eiendom og Havnevesenet for å få til en enighet om hvordan vi på vegne av byen skal få til et bymiljø som gjør at det blir liv i Bjørvika.

- Er det aktuelt at kommunen skal gå inn med tilskudd?

- Vi skal lage en avtale for å få til studentboliger i Bjørvika, det gjør vi i samarbeid med utdanningsinstitusjonene, med staten, HAV Eiendom og gjennom dem også Havnevesenet, sier Elvestuen.