Hopp til innhold

Seks siktet etter drapet på Tøyen

Tre er siktet for drapet, tre andre er siktet for å motarbeide politiet.

Skytedrama på Tøyen
Foto: Sandra Mei Ling Noer / NRK

Politiet opplyste i dag at de har siktet seks personer i forbindelse med drapet på en 38 år gammel mann på Tøyen søndag.

Tror drapet var hevaksjon

Den drepte 38-åringen kom til Norge fra Somalia i 1991. I 1994 ble han dømt for et drap i Skien . Politiets teori er at drapet på Tøyen var en hevnaksjon, utført av sønnene til mannen 38-åringen drepte i 1994.

De to sønnene på 20 og 22 år ble pågrepet tirsdag, siktet for drapet på sin fars drapsmann. En tredje mann på 20 år er også siktet for drapet.

LES: Tre siktet for Tøyen-drapet

To av de tre har forklart seg til politiet.

- Vi går ikke nærmere inn på hva de har sagt, det er mulig det fremkommer noe mer om det under varetektsfengslingen som blir i morgen, sier leder av vold- og sedelighetsseksjonen Hanne Kristin Rhode.

Begge brødrene nektet straffskyld.

Den siste personen har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

- Motarbeidet politiet

I dag opplyser politiet at ytterligere tre personer er pågrepet. De er siktet for å motarbeide politiets etterforskning.

- Politiadvokaten tar stilling til om de tre skal fremstilles for vareteksfengsling, sier Rohde.

To av de tre er kjenninger av politiet. Alle tre har norsk statsborgerskap, men en er født i Pakistan.

De tre ble pågrepet samtidig med brødrene og den tredje siktede for drapet.

Tre sjekket ut av saken

Til nå har ni personer vært pågrepet i forbindelse med drapet. Mandag ble tre personer pågrepet i Dælenenggata rett ved krysset til Københavngata.

De tre ble pågrepet for våpenbesittelse og narkotika. De tre var ikke direkte knyttet til skuddene og drapet, men politiet mente likevel at de kunne bli interessante i etterforskningen.

- De tre er nå sjekket ut av saken, opplyste politiet i ettermiddag.

Fant bil i brann

Siden skytingen søndag har politiet vært på jakt etter en sølvgrå Audi A6, som kjørte fra drapsstedet like etter at skuddene falt.

Bilen ble funnet torsdag morgen, påtent og utbrent i Dynekilgaten klokken 05.00. Tre personer ble observert løpende fra bilen.

- Det er observert personer rundt bilen, rett før vi mottok meldingen. Vi ønsker å snakke med disse personene, eventuelt få opplysninger om hvem de kan være, sier Rohde.

Politiet ber publikum om hjelp for å følge bilsporet videre:

- Nå ber vi om publikums bistand eller personer som har befunnet seg på stedet, om å melde seg til politiet og fortelle det de vet, sier Rohde.

Se Video: Etterlyst bil funnet utbrent

Video nsps_upload_2009_8_6_11_39_37_1839.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.