Hopp til innhold

– Et tulle-forslag

Senterpartiet vil ha et tak på hvor mange statlige arbeidsplasser som kan ligge i Oslo. - Bare tull, sier byrådsleder Erling Lae (H).

Erling Lae
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Senterpartiet vil ha en slutt på at nye statlige arbeidsplasser stadig legges til hovedstaden, og foreslår maksimalt 40 000 - noe som tilsvarer dagens nivå.

LES OGSÅ: Sp: Tak på statlige arbeidsplasser

– Vi ønsker å begrense den veksten, og fordele den utover Norge, slik at en ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum fra Sp.

Et dumt forslag, mener Oslos byrådsleder Erling Lae (H).

HVA MENER DU? SI DIN MENING UNDER ARTIKKELEN.

– Like firkantet som Sovjetunionen

– Det går ikke an å sette et slikt tak. Gjør man det vil det være like firkantet planøkonomisk som gamle Sovjetunionen. Hadde dette vært et forslag for å begrense statlig byråkrati og for stor vekst i offentlig sektor hadde det vært fornuftig, men det er ikke det, det er neste tvert imot, sier Lae.

Han mener man må se på hva hver enkelt virksomhet er tjent med.

– Dette er bare tull. Det kan ikke gjøres så firkantet. Man må se på hvor virksomheten kan ligge for at den skal fungere på en god måte. Man kan ikke begynne med enkeltarbeidsplasser, man må se på hele virksomheten. Man har forsøkt å flytte ut hele statlige virksomheter, resultatet har vært veldig dårlig, det viser evalueringen. Skal det etableres nye virksomheter kan det selvfølgelig legges andre steder, om virksomheten er tjent med det, sier Lae.

– Bør flytte partikontoret ut

– Men utflyttingen som er forsøkt tidligere var det din partifelle Victor Norman som stod bak.

– Jeg advarte mot det og sier hva jeg mener uansett hvem som foreslår det. Men dette er et mye dummere forslag enn det Norman kom med. Han foreslo å flytte funksjoner ut. Det Vedum foreslår er å operere med et tak, og når tallet kommer over 40 000 skal plutselig arbeidsplassene et annet sted, det er bare tull, sier Lae.

Han mener Senterpartiet burde flytte på sitt eget kontor.

– Var det så enkelt som Vedum mener, burde Senterpartiet gå foran med et godt eksempel med å flytte ut sitt hovedkontor. Hvorfor skal det være i Oslo? spør Lae.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Twitter .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.