Hopp til innhold

Dømt for knivdrap

En 43-år gammel mann er dømt til 13 års fengsel for drapet på en mann som besøkte ekssamboeren på Nordstrand i Oslo i fjor sommer.

Knivdrap på Nordstrand
Foto: Erik Engen / NRK

Tiltalte skal ha blitt svært sjalu da ekssamboerens italienske venn kom på besøk i fjor sommer.

Den kvelden drapet skjedde, kom han på besøk sent på kvelden, og fant da ut at sommergjesten skulle overnatte i leiligheten til ekssamboeren.

Han forlot leiligheten i sinne, og drakk seg full sammen med to kamerater.

Drepte i sjalusi

Senere på natten gikk 43-åringen tilbake til ekssamboerens leilighet. På impuls tok han med seg en kniv.

Hjemme hos ekssamboeren havnet han i et basketak med italieneren. Ekssamboeren har forklart at 43-åringen stakk italieneren en gang med kniven, før mannen klarte å komme seg i dekning inne på soverommet til hennes ni år gamle sønn.

Ifølge ekssamboeren tok tiltalte spenntak på døren, og slet den opp. Deretter stakk han italieneren flere ganger med kniv, mens mannen forsøkte vegre seg for knivstikkene.

Dømt for knivdrap

Da politiet kom, fant de italieneren død på sengen i kvinnens soverom. Både hun og sønnen var øyenvitner til drapet.

Selv kan 43-åringen bare huske å ha stukket to ganger. Da politiet kom innrømmet han imidlertid drapet, og uttalte at han ikke angret på annet enn at sønnen til ekssamboeren måtte se det.

I Oslo tingrett ble 43-åringen dømt til 13 års fengsel. Han må også betale erstatning og oppreisning til ekssamboeren og hennes sønn, som begge har slitt med traumer etter drapet.

LES : Nordstrand-siktet erkjenner drapet

LES: - Sjalusidrama bak knivdrap

LES: - Drapssiktet hadde med seg kniven