Hopp til innhold

Raser mot hijab-tilbud

- Hvis norske barn ikke skal få lov til å være norske i Norge, hvor skal de da få være det, spør nestlederen i FrPs bystyregruppe.

Mazyar Keshvari

Mazyar Keshvari

Foto: NRK

SFO-ordningen ved Vahl skole i Oslo tilbød i mars to etnisk norske førsteklassinger hijab, mot foreldrenes ønske. 95 prosent av elevene ved skolen er minoritetsspråklige barn.

Les også: Oslo-skole tilbød hijab

- Dette er helt uakseptabelt og et tegn på en fullstendig feilslått integreringspolitikk. Hvis det er slik at norske barn føler seg ubekvemme ved ikke å gå med hijab på skolen, har det gått for langt, sier Mazyar Keshvari, nestleder i Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo.

Krever forklaring

Frp ber nå utdanningsbyråd Torger Ødegaard om en redegjørelse for å få alle fakta på bordet.

De to etnisk norske jentene fikk i mars i år et håndskrevet brev underskrevet av SFOs baseleder med tilbud om hijab fra SFO-ordningen. Den ene familien skal ha reagert sterkt på forespørselen, og ingen av foreldrene ønsket at deres etnisk norske døtre skulle få utdelt hijab.

Jentene sluttet

- Dette var bare en liten gest fra SFO. Det var to småjenter som hadde lyst til å pynte seg med flotte, fargerike og glitrende hijaber, forklarer assisterende rektor Grete Wahlmann.

Begge de to jentene har nå sluttet på skolen, men det skal ikke ha sammenheng med denne episoden.