Hopp til innhold

Pistolmann pågrepet i Oslo sentrum

En 24 år gammel mann truet flere folk med et ladet håndvåpen i Oslo ved 03.30-tiden i natt.

Det melder Oslopolitiet.

Først fikk politiet melding om at tre personer slåss i Dronningens gate, og vitner beskrev at en av disse hadde en pistol.

Viste pistol

- I første omgang forsvant alle tre for oss, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Even Jørstad til NRK Østlandssendingen.

Men kort tid senere kom det nok et tips om at den samme mannen hadde vist fram håndvåpenet igjen, og denne gangen klarte politiet å pågripe ham.

Illustrasjonsbilde: Pistol av merket Walther

24-åringen ble pågrepet med en pistol av merket Walther. Bildet er av en pistol av merket Walther, av typen P22 Target. Caliber 22. Det er ikke kjent om det er akkurat denne typen pistol 24-åringen bar.

Foto: Miroslav Pragl/GNU Free Documentation License

- Plutselig hadde en mann med samme signalement vist frem et våpen, og denne gangen ble han tatt. Det var skudd i magasinet på pistolen men ikke i kammeret, sier Even Jørstad.

Skremte mange

Det skal dreie seg om en liten pistol av typen Walther. Politiet vet ikke hvor 24-åringen har fått våpenet fra.

Ingen har kommet fysisk til skade i sammenheng med denne hendelsen, men ifølge operasjonsleder Jørstad har mange fått seg en støkk.

- Det er klart at folk blir fryktelig redde når personer går rundt med håndvåpen, men ingen skudd ble avfyrt og ingen kom fysisk til skade, sier han.

24-åringen sitter nå i arresten og vil sannsynligvis bli avhørt i løpet av dagen.