Hopp til innhold

Nye Ahus må svare Helsetilsynet

Ahus må svare Helsetilsynet etter bekymringsmeldinger om sykehusets varslingssystem.

Nye Akershus universitetssykehus

Helsetilsynet ber nye Ahus (bildet) svare for seg om varslingssystemet.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Helsetilsynet ber Akershus universitetssykehus (Ahus) svare for seg fordi tilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger etter at sykehuset flyttet inn i nytt sykehusbygg 1. oktober i år.

Problemer med akuttvarsling

Helsetilsynet vil nå vurdere om varslingssystemet og sykehusets akuttmottaket fungerer på forsvarlig vis, forteller avdelingsdirektør for tilsynssaker i Statens helsetilsyn, Gorm Are Grammeltvedt:

- Driftsproblemene er knyttet til akuttvarsling og telefon- og oppkallingssystemet på sykehuset, og de er knyttet til akuttmottaket.

Og det er ikke første gang at Ahus har Helsetilsynet på nakken. For drøyt et år siden ble sykehusets akuttmottak slaktet, blant annet fordi pasienter måtte vente i opptil ti timer på behandling og noen pasienter ble til og med glemt av personalet.

Ahus lovet akutt bedring når det nye sykehusbygget skulle inntas. Men nå har sykehuset altså igjen blitt bedt om å redegjøre for situasjonen på akuttmottaket. Og også om den interne varslingen til sykehuset.

Varlses gjennom mobiltelefon eller taleanlegg

Akershus universitetssykehus

Inne i nye Ahus.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

For frem til det nye callinganlegget er på installert på Ahus, så varsles ansatte nå gjennom mobiltelefon eller gjennom sykehusets taleanlegg. Men tilkalling over taleanlegget blir bare benyttet ved katastrofekeisersnitt eller hvis det varslede personalet ikke svarer på telefonen i løpet av tre minutter.

- Når det oppstår tidskritiske hendelser, som vi kaller det, for eksempel hjertestans, er det viktig at man får riktig behandling raskest mulig. Det vi har bedt om en redegjørelse om er hvordan den tilkallingen skjer, og hvor raskt det skjer. Det vi er optpatt av er at vi får den varslingen så effektiv som mulig, sier Grammeltvedt til NRK Østlandssendingen.

Helsetilsynet vil i tillegg kikke nærmere på akuttmottaket.

- Et velfungerende akuttmottak vil være avgjørende for sykehusets evne til å ivareta sin øyeblikkelige hjelp-funksjon, sier Grammeltvedt.

Vurderer å dra til Ahus

Sykehuset er nå pålagt å ha daglig rapportering til Helsetilsynet i Oslo og Akershus, men Grammeltvedt sier at de vil vurdere stedlig tilsyn etter at Ahus har redegjort for dagens situasjon:

- I en situasjon hvor vi følger en virksomhet og vurderer om den drives forsvarlig vil vi kontinuerlig vurdere behovet for å dra ut i virksomheten for å få nærmere informasjon om det vi får i de skriftlige redegjørelsene fra virksomheten. Vi gjør det ikke ofte, men vi vurderer det i den type saker.

I tillegg til å vurdere varslingssystemet og akuttmottaket på sykehuset vil Helsetilsynet se på hvordan alvorlige avvikshendelser er blitt fulgt opp av ledelsen ved Ahus.

Helsetilsynet vil også se på hvordan alvorlige avvikshendleser er blitt fulgt opp av ledelsen ved Ahus. Og Ahus må redegjøre for situasjonen på sykehuset i dag.

- Lover bedring

Viseadministrerende direktør ved Ahus Stein Vaaler lover nå bedring. Ahus tar i bruk et nytt internt varslingssystem på mandag.

- Vi har nå innstallert et nytt varslingsanlegg for å varsle personell i øyeblikkelighjelp-situasjoner. Det betyr at vi nå får umiddelbar varsling av alt personell som trengs slik at den eneste tiden som går med er tiden det tar å gå eller løpe til stedet man skal, sier Vaaler.

Sykehusledelsen lover også ekstra bemanning på akuttmottaket der det har vært lange ventetider.