Hopp til innhold

Vallhall ødelagt av storm

Store deler av den ene veggen på fotballarenaen Vallhall blåste ned i helgen. Den kraftige vinden førte til et hull i veggen på mellom 50 og 100 kvadratmeter, hvor man nå kan se rett inn i hallen.

Hull i veggen på Vallhall
Foto: Nils Gelting Andresen / NRK

- Vi har hatt en situasjon som er skapt av ekstremvær, det har vært storm i vindkastene og det har ført til at noen fasadeplater har løsnet, sier daglig leder for Vallhall, Rune Bratfoss.

Sikret området

Politi og brannvesen var raskt på stedet etter at de fikk melding om platene som hadde ramlet ned. Nødvendige sikringsarbeider ble foretatt og det har i følge Bratfoss vært vakthold på stedet i helgen.

Kunne det vært farlig?

- Det er klart at en fasadeplate som faller ned på asfalten kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, men dette skjedde da lørdag kveld og politiet var raskt på stedet.

Åpent inn i hallen

-Vi starter mandag morgen og tar en skikkelig befaring av hele veggen for å sikre og setter i gang reperasjonsarbeider, sier Bratfoss til NRK Østlandssendingen.

Bratfoss anslår at hullet i veggen er rundt 50-100 kvm. Platene som har ramlet ned var festet høyt oppe på veggen. Nå kan man se rett inn i hallen.

Det er for tidlig å si for tidlig å si om skaden vil gå utover aktiviteten i hallen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Vallhall har tatt skade av naturkrefter.

I mars for to år siden falt ned fra taket under en fotballturnering i går, og mellom 800 og 1000 barn og voksne måtte evakueres.

Plater som har ramlet ned
Foto: Nils Gelting Andresen / NRK