Hopp til innhold

Advarer mot fremmede på døra

Politiet advarer folk mot å lukke opp for ukjente etter flere ran i Oslo det siste døgnet.

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ber folk være forsiktige for hvem de åpner opp for.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

I går ble tre leiligheter på Skullerud ranet, og i dag ble en funksjonshemmet mann ranet i sitt eget hjem på Smestad.

Nå ber politiet folk være forsiktige med å åpne døra for fremmede mennesker.

- Vær varsom med hvem du lukker opp for

Ranerne som har slått til har utgitt seg for å være el-kontrollører, og politiinspektør Hanne Kristin Rohde ber nå folk være på vakt:

- Det er viktig for Oslo politidistrikt å oppfordre alle til å være varsomme med hvem de lukker opp for. Modus her nå er at hvis de ikke fåt det svaret de vil ha ved den innledende samtalen, så baner de seg adgang til leiligheten og klarer dermed å stjele verdigjenstander, sier Rohde til NRK Østlandssendingen.

Video nsps_upload_2008_10_22_16_13_30_184.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Flere eldreran i Oslo denne uka

- Lot som han var fra E-verket

Tirsdag kveld fikk politiet inn melding om flere innbrudd i blokkleiligheter på Skullerud i Oslo. Da de rykket ut fant de en eldre kvinne død i den ene leiligheten.

Kvinnen hadde like før dødsfallet, som var naturlig, ringt politiet og fortalt at en mann hadde trengt seg inn i leiligheten. Mannen hevdet å være fra E-verket, og sa at kvinnen hadde vunnet en pengepremie.

Onsdag ettermiddag ble en funksjonshemmet mann ranet i sin egen leilighet på Smestad. En mann kom på døren og sa han skulle lese av strømmen, og ble derfor sluppet inn.

- Besøk fra oss er avtalt på forhånd

Hafslund ber nå publikum om å utvise aktsomhet og be om legitimasjon hvis kontrollører sier de kommer fra selskapet.

- Besøk fra Hafslund er i all hovedsak avtalt på forhånd, og våre representanter har ID-bevis som skal fremvises. Personer som utgir seg for å komme fra E-verket eller Hafslund, og som det ikke er gjort avtale med på forhånd, bør avvises. I alle tilfeller vil Hafslunds ansatte, eller de som er på oppdrag for oss, kunne legitimere seg, sier selskapet i en pressemelding.