Hopp til innhold

Brannvakta oppdaget ikke flammene

Brannvakta som gikk runder ved Holmenkollbakken registrerte ikke varmeutviklingen i natt. Vitner varslet da bakken sto i full fyr.

Holmenkollen

Slik så bakken ut etter brannen natt til i dag.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Brannen i Holmenkollbakken oppsto mest sannsynlig etter arbeid med en skjærebrenner mener politiet.

Les: Måtte krabbe opp ovarennet

Skjærebrenner utgjorde risiko

I forbindelse med rivingen av Holmenkollbakken fredag ble det brukt en skjærebrenner som utgjorde en risiko for varmeutvikling på stedet.

- Brannvakta som har gått runder har ikke oppdaget noe før vitner så flammene, opplyser sentralvaktleder ved Oslo politidistrikt, Ingunn Braseth.

Video nsps_upload_2008_10_18_13_47_56_413.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Her brenner Holmenkollen.

Ingenting tyder på brannstiftelse

- Det brant kraftig i treverket øverst der diamanten var flyttet fra, opplyste vaktkommandør Kai Hagberg i Oslo Brann og redningsetat til NRK tidligere i dag.

- Det som er kommet fram i etterforskningen er at det rundt klokken 10 på fredag formiddag ble det brukt en skjærebrenner i disse etappene av bakken, forteller Braseth.

SE BILDENE: Holmenkolltårnet rives

Det er ifølge sentralvaktlederen ingenting som tyder på at brannen er påsatt, men hun vil ennå ikke konkludere med hva som var årsaken til at brannen startet i Holmenkollbakken natt til i dag.

Saken er sendt videre

Politiet ble varslet om brannen rett før midnatt.

- Vi har vært på stedet og tatt bilder og notater. Disse er nå sendt videre til brannetterforskningsgruppa, forteller hun.

Brannen var slukket rett før klokken 01.00 i natt.