Hopp til innhold

- Kommer til å jobbe utover natten

Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll over brannen på Vinderen i Oslo som startet like før klokken to natt til onsdag.

Brann Vinderen
Foto: Erik Engen / NRK

Brannen startet i et næringslokale i Slemdalsveien, hvor blant annet Jeppes kro ligger.

Brannen har brutt gjennom taket. På tross av iherdig innsats fra brannvesenet har brannen tatt seg opp.

De anser nå midtseksjonen i bygget som tapt, og jobber på spreng for å redde deler av bygget.

Se video: Det brenner fortsatt på Vinderen

Les også: - Vi har mistet et kulturminne

Eskalerer

Klokken 20.30 opplyser brannvesenet at det fortsatt er full fyr i bygningen, og at de kommer til å jobbe med brannen utover natten.

- Det er synd å se at vi ikke klarer å få bukt med denne brannen. Dette er en lei jobbebrann, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til NRK Østlandssendingen.

Brannvesenet i Oslo har 17 biler og 35 mann på stedet. De har i tillegg kalt inn brannmanskaper fra Asker og Bærum, Nordre Follo og Romerike.

Følge brannen via Oslo kommunes hjemmesider .

Storbrann i Oslo
Foto: Erik Engen/NRK

Hulrom

En av grunnene til at det er så vanskelig å slukke brannen, er at bygningen har vært bygget om mange ganger i løpet av sitt hundreårige historie.

- Det er en gammel gård med mange hulrom og mange steder hvor brannen sitter, så brannen er ikke under kontroll så langt, sier Bakken til NRK Østlandssendingen.

Brannvesen har båret ut gassflakser og propanflasker i løpet av dagen, men uten dramatikk. Det er alltid en viss eksplosjonsfare i en slik gård, i følge brannvesenet.

Brann Vinderen
Foto: Erik Engen

Fare for spredning

Bakken forteller at det ikke er fare for at brannen skal spre seg til andre bygg i nærheten, men at det fortsatt er fare for spredning innad i bygningen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.

- Dette er en av flere muligheter. Men først må det slukkes, så må det bli kaldt, før man kan begynne med noe etterforskning, sier Bakken.

Se video: Storbrann i Oslo ute av kontroll

Ingen skadet

Storbrann i Oslo
Foto: Erik Engen/NRK

Så langt politi og brannvesen kjenner til har ingen fast bopel i huset. Ingen skal derfor ha kommet til skade i brannen.

- Ingen personer er registrert i bygningen, så vi er relativt sikre på at ingen har kommet til skade. Men det er selvfølgelig umulig ennå å utelukke fullstendig at det er folk der inne, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Simen Østgaard.

Trøbbel for trafikken

Borgenveien og Holmenveien er stengt på grunn av brannen, noe politiet tror kan bli problematisk når morgenrushet starter.

Fram til rundt 05.30 ble også T-banelinjen i området stengt, og flere busser ble omdirigert. Nå skal disse imidlertid gå som normalt, men T-banen stopper ikke på Vinderen stasjon.

Brant i hele natt

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 1.45 natt til onsdag.

Næringsbygningen, som ligger i Slemdalsveien 70 på Vinderen, huser også et parfymeri, en elektriker og et tannlegekontor.