Hopp til innhold

Barn forsvant inn i røntgenmaskinen

- Dette er en sikkerhetssvikt, sier Gardermoen.

Barn gjennom røntgenmaskin

Barnet som forsvant gjennom røntgenmaskinen pryder dagens VG-forside.

Foto: Faksimile VG

Et barn på mellom tre og fem år klarte å snike seg med koffertene på et bagasjebånd på Oslo Lufthavn Gardermoen, skriver VG.

- Løp etter barnet

- Det var en ansatt ved spesialbagasjeskranken som oppdaget barnet på bagasjebåndet i går. Deretter løp hun etter barnet, men rakk ikke å få tak i det før det forsvant gjennom veggen, sier Sofie Bruun, pressetalskvinne for lufthavnen, til avisen.

En sikkerhetsglipp gjorde at barnet kunne komme seg på båndet, som var ved innsjekkingen i A-området på flyplassen klokken 09.45 onsdag.

Hverken foreldre eller søsken merket at det eldste barnet hadde blitt borte, og det var heller ingen ansatte ved flyplassen som merket at en unge hadde sneket seg med blant koffertene.

Gjennom en røntgenmaskin

Barnet kom seg opp på båndet, for så å fortsette ferden forbi en luke i veggen før turen gikk gjennom en røntgenmaskin. Her oppdaget ansatte at båndet hadde en blindpassasjer, og dermed fikk barnet et gledelig gjensyn med foreldrene. Hele episoden skal ha vart i tre-fire minutter.

Thor Hagen ved SAS Ground Services har ansvaret for bagasjehåndteringen ved Gardermoen.

- Det er beklagelig at barn kunne komme seg inn i systemet slik, sier han til VG.

- Vi ser alvorlig på dette

Sofie Bruun forteller at bagasjebåndet barnet befant seg på er skråstilt slik at det ikke har vært noen fare for at barnet skulle falle ned den etasjen som går ned til bagasjehallen. Men hun innrømmer at det som skjedde var en alvorlig sikkerhetssvikt.

- Ja det er en sikkerhetssvikt. Vi ser alvorlig på dette og gjennomgår saken. Dette er noe som ikke skal skje, sier hun.

Ifølge Bertel O. Steen, som er en leverandør av røntgenmaskiner, er det ikke farlig for et mennesker å bli utsatt for røntgenstråler som i dette tilfellet.