Hopp til innhold

Spiderman, Supermann eller Gud

For professor Per Fugelli betyr helg friminutt, lek og nytelse. I helgen skal han og barnebarna bli enige om hvem som er mektigst på jorden.

Professor i sosialmedisin Per Fugelli
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Tidligere toppidrettsutøver Marius Bakken nominerte sist uke tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. NRK har ikke lyktes med å få tak i Stensbøl. Bakken nominerte da professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo, Per Fugelli.

Les forrige ukes fredagsintervju: Velger øst foran vest

- Det er tid for fredagsintervju i NRK, og Marius Bakken har nominert deg, hva synes du om det?

- Jeg er ikke helt sikker på hvem han er, men det er jo hyggelig å bli nominert.

- Hvordan har du det?

- Akkurat nå har jeg det veldig veldig bra. Jeg er veldig glad i våren. Den finnes jo ikke på Østlandet, den må oppleves på Vestlandet. Nå er jeg utenfor Bergen med grønne blader, tulipaner og krokus og fugler.

- Hva betyr helg for deg?

Det betyr et friminutt, lek, nytelse, å være litt på rømme fra pliktlivet.

- Hva gjør du for å få helgefølelse?

- Den kommer av seg selv. Jeg tror ikke man skal gjøre noe som helst for å få den, da blir det jo et kunstgrep. Man må synge sangen «det som skjer det skjer». Man må ikke planlegge for mye.

- Hva skal du gjøre i helgen?

- Jeg er på barnebarnbesøk i Bergen. Barnebarna er tre morsomme røvere, to gutter på fire og en jente på sju. Det er et uforløst filosofisk spørsmål som vi ikke ble ferdige med i påsken. Det skal vi prøve å bli enige om nå. I påsken gikk vi på ski over et vann. de to guttene, Diego og Per, startet da en diskusjon om hvem som er mektigst på jorden. Både Spiderman, Supermann, Kongen og Gud var nevnt. Så sa Diego veldig bestemt: «Det er vaktmesteren.» Denne diskusjonen må vi fortsette.

- Noen tips om hva man kan gjøre i hovedstadsområdet i helgen?

- Det er ikke så vanskelig. Dere må gå i Botanisk hage. Det er et eventyr akkurat nå. Alle blomstene som har vært nede under jorden og hvilt kommer nå opp vakre og livskraftige. Det er ufattelig vakkert der nå. Dessuten er det en hyggelig kafé der med gode vafler.

- Hvem synes du skal bli intervjuet neste helg?

Syed Nehmat Ali Shah
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg synes dere skal intervjue imamen i moskeen i Motzfeldts gate. Få tak i ham og si at det er en ordre fra en god nabo.

Imam i moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat, Syed Nehmat Ali Shah vil intervjues neste uke.