Hopp til innhold

Ber Ali stoppe jakten på sjåførene

Den ene av de to ambulansesjåførene som kjørte fra Ali Farah i Sofienbergparken i fjor sommer, ber Farah og hans samboer om å stanse jakten på ham og hans kollega.

Ali Farah
Foto: NRK

De to ambulansesjåførene er anmeldt for grov uforstand i tjenesten av Farah og samboeren.

- Ikke rasisme som lå bak

I Aftenposten i dag skriver den ene av sjåførene at det ikke var rasisme som lå bak. Samtidig oppfordrer han de to til å fortsette å bekjempe rasisme og diskriminering i samfunnet.

"Jeg har aldri hatt rasistiske tanker eller holdninger. Og jeg har heller aldri følt menneskeforakt." Det skriver Erik Schjenken i et debattinnlegg i Aftenposten i dag. Han er en av de to ambulansesjåførene som ikke ville ta med Ali Farah i ambulansen i Sofienbergparken i august i fjor etter at Farah hadde blitt slått ned.

- Sa jævla gris

Kohinoor Nordberg
Foto: NRK

- Jeg husker at en sa jævla gris, så jeg var helt sjokkert over kommentarer de kom med. Det var flere ting de sa som jeg reagerte på, sa et av vitnene til det som skjedde.

Og for 12 dager konkluderte Likestillings- og diskrimineringsombudet med at ambulansesjåførene diskriminerte Ali Farah da de nektet å ta ham med til legevakta.

Farah og hans samboer Kohinoor Nordberg har anmeldt de to sjåførene for grov uforstand i tjenesten.

Les:

- Ali Farah ble diskriminert

Anmelder ambulansesjåførene

- Nå har jeg på en måte to forskjellige organer som støtter meg, og da kommer jeg til å bruke dem for det det er verdt. De skal forklare seg for retten, sier Kohinoor Nordberg.

- Var feil av oss å ikke hjelpe

Men nå forteller sjåfør Erik Schjenken for første gang sin versjon av historien. Han ber de to om å stoppe jakten på ham og hans kollega. Sjåføren innrømmer at det var feil å ikke hjelpe Ali Farah, men skriver at de oppfattet det som en viljestyrt, provoserende handling da Farah urinerte på bena til kollegaen og på ambulansen.

Schjenken benekter at de hadde rasistiske motiver, og han oppfordrer nå Ali Farah og hans samboer til å fortsette å bekjempe rasisme og diskriminering, men uten å bruke helsetjenesten som eksempel.

Les også:

- Tar ikke diskriminering på alvor

- Uprovosert, grov vold

Kohinoor sjokkert

Ambulansesjåførene beholder jobben

Ali Farah: Stopp diskrimineringen