Hopp til innhold

Mishandlet barnebrud

En anerkjent likestillingsforsker er kjent skyldig i omfattende mishandling av barnebruden sin.

Borgarting Lagmannsrett
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Vi er tilfredse med at juryen hørte på oss, og at de har vurdert bevisene på samme måte som oss, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Tidligere i år dømte Oslo tingrett den 34 år gamle førsteamanuensisen til fengsel i to år og tre måneder for omfattende mishandling av kona. Den unge jenta hentet han til Norge i et arrangert ekteskap.

Dommen var en av de strengeste familievoldstraffene noensinne.

Les også: - Aldri sett så grov mishandling

Ankesaken har pågått i Borgarting lagmannsrett siden forrige uke, og i dag ble likestillingsforskeren kjent skyldig på alle tiltalepunkter.

Den unge jenta har tidligere forklart at ektemannen flere ganger skal ha hengt henne opp ned i takbjelkene i stua, og deretter mishandlet henne.

"Samlet sett bærer forholdet preg av massiv og torturliknende mishandling", fastslo Oslo tingrett i dommen tidligere i år.

Fornøyd med kjennelsen

Bistandsadvokat til jenta, Monica Lindbeck, er fornøyd med juryens kjennelse.

Bistandsadvokat Monica Lindbeck.

Bistandsadvokat Monica Lindbeck.

Foto: Tordis gauteplass / NRK

- Fornærmede er veldig fornøyd og hun er glad for å ha blitt trodd av juryen, sier Lindbeck til Dagbladet.no.

34-åringen som nå er kjent skyldig, er opprinnelig fra Bangladesh. Han har jobbet ved en utdanningsinstitusjon i Oslo, og har hele tiden hevdet sin uskyld. Han mener kona har funnet på historien for å få bli i Norge.

- Jeg er uskyldig dømt, og hele familien hennes er med på skuespillet. Jeg har mistet alt: jobb, ære og datteren min, sa 34-åringen i lagmannsretten i forrige uke.

Straffeutmålingsprosedyrer er berammet i begynnelsen av neste uke.