Hopp til innhold

Kjørte uten førerkort

En 14 år gammel syklist fikk moderate hodeskader etter en bilulykke tirsdag kveld. Bilføreren som kjørte på ham hadde ikke førerkort.

En 14 år gammel syklist ble tirsdag ettermiddag brakt til Ullevål universitetssykehus med  hodeskader etter at han ble påkjørt av en bil i Asker.

Kjørte uten førerkort

Ulykken skal ha skjedd da 14-åringen syklet ut fra Brusetsvingen og kolliderte med en bilist som kjørete opp Nye Vakås vei.

Politiet vil avhøre sjåføren onsdag. Det er en mann i begynnelsen av 30-årene.

- Det viste seg at bilisten ikke hadde førerkort. Vi må prate mer med ham, sier operasjonsleder Lasse Hagen ved Asker og Bærum politidistrikt til NRK Østlandssendingen.

Bilist kjørte fort

Bilen skal ha holdt relativt høy hastighet før kollisjonen.

- Vi har flere vitner vi vil avhøre om deres observasjoner av bilen og ulykken, sier operasjonsleder Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Han vil ikke kommentere om sjåførens kjøreferdigheter var medvirkende årsak til ulykken, men bekrefter at vitner skal avhøres blant annet om dette.

- Vi har observasjoner knyttet til dette, men jeg vil ikke kommentere det mer før vitnene av avhørt, sier han.

Moderate skader

Kollisjonen var svært kraftig, og ifølge Budstikka ble både bilens frontrute og syklistens hjelm knust i sammenstøtet.

Gutten var bevisstløs da ambulansepersonellet kom til stedet, og har ikke våknet. Gutten ble straks kjørt videre til Ullevål sykehus og ble tirsdag kveld behandlet for hodeskader.

Skadeomfanget ble først betegnet som alvorlig. Men natt til onsdag så det ut til å gå bedre med 14-åringen.

Ved sykehuset får NTB opplyst at han pådro seg hode- og bruddskader, og skadeomfanget ble ved 2-tiden betegnet som moderat. Tilstanden var stabil.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.