Hopp til innhold

Parksex skal svi på pungen

Politiet i Oslo skal slå hardere ned på offentlig sex.

Prostitusjon
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Justisminister Knut Storberget (Ap) var tirsdag med Oslo-politiet for å få en kort orientering om arbeidet som gjøres i sommer for å trygge Oslos gater.

Skal skjerpe rutinene

Den siste tiden har det kommet fram at prostituerte som har hatt åpenlys sex med sine kunder, er et problem i deler av byen.

- Ni par hadde sex i parken

Nå lover politiet å finne fram bøteheftet:

Bjørn Åge Hansen

Bjørn Åge Hansen

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Det vil nok ikke gå lang tid før vi skriver ut det første forelegget, sa stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon etter å ha gått en runde med justisministeren.

Styrket bemanning

Samtidig fortalte justisministeren at politibemanningen i Oslo vil bli styrket i de resterende sommerukene, men verken han eller politiet kan tallfeste den ekstra innsatsen.

- Det som skjer i praksis, er at politiet vil tilby økonomisk kompensasjon, for å få flere politifolk i gatene under ferieavviklingen.

Men Storberget la også vekt på at det ikke finnes noen enkle løsninger på problemer som tigging og prostitusjon.

Justisminister Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi er nødt til å finne andre metoder enn bøter. Og vi løser ikke alle problemer med mer politifolk, sa ministeren.

Kritikk

De siste dagene har Storberget opplevd kraftig kritikk fra blant annet byrådsleder Erling Lae (H). Han har blant annet tatt til orde for at byrådet i Oslo skal overta ansvaret for Oslo-politiet. Grunnen er at politiet ikke klarer å hamle opp med åpenlyst narkosalg og sex i Oslos gater.

- Siden justisministeren ikke gir politiet mulighet til å gjøre jobben, får vi heller overta ansvar for ordenspolitiet, har byrådslederen sagt til VG.

Men selv om utspillet til Lae kunne bli oppfattet som en håndsrekning til Oslo-politiet som nok kunne trengt mer penger, ønsker ikke Hansen å hive seg på en krisemaksimering om situasjonen i Oslo.

- Av og til kan en få en følelse at vi opplever to forskjellige byer, sier han.

Parksex
Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK