Hopp til innhold

Fire timer mer på skolen

Elevene kan vente seg mer matte, norsk, engelsk og naturfag når fire Oslo-skoler får utvidet skoletid til høsten.

Skolebarn
Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

De fire skolene Ila, Vahl, Ruseløkka og Tøyen er plukket ut til å være med på det landsomfattende forsøket med utvidet skoledag. Tilbudet gjelder elever fra første til fjerde klasse og innføres allerde fra høsten. Skolene har dermed fått kort tid på å kaste om på høstens timeplaner.

Strålende fornøyd

Likevel er rektor ved Ruseløkka skole, Elin Tinderholt, strålende fornøyd.

- Det er klart det blir hektisk, men dette klarer vi. Det er noe med at vi må omprioritere de oppgavene vi har, og det gjorde vi i går ved å kansellere en planlagt brannteknisk øvelse og samle alle lærerne og orientere om prosjektet, sier hun.

Travel planlegging

Også rektor ved Ila skole, Eva Baumann, sier at de nå får det travelt med å planlegge høsten, men at de er glad for å ha blitt plukket ut.

- Jeg synes det var hyggelig å bli plukket ut, for jeg tenker at da har de tenkt at Ila skole kan få til en god tilrettelegging for elevene.

Flere lærere

På begge skoler må lærerplanene nå legges om, og flere lærere ansettes. For det er ikke lærerne som skal få lengre skoledag.

- Vi må omorganisere noe, og da må vi kanskje ansette nye folk som kan gå inn og gjøre en jobb andre steder. Dette er et puslespill som vi holder på med hvert år, og som vi er godt i gang med for kommende skoleår, så da må vi begynne på nytt igjen når det gjelder det, sier Baumann.

Fire timer

Osloelevene har allerede én time lengre skoledag enn det som er vanlig i resten av landet. Nå blir skoleuka utvidet med omlag fire timer til i basisfagene matte, norsk, engelsk og naturfag.

- I tillegg vil det bli lagt vekt på fysisk aktivitet, og så skal elevene få mat i en eller annen form, sier skoledirektør Astrid Søgnen.