Hopp til innhold

Pågrepet i Brasil

En av de etterlyste etter skytingen på Aker Brygge i fjor sommer er arrestert i Brasil. Han vil bli begjært utlevert til Norge.

Skyting på Aker Brygge
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Norskpakistaneren som ble arrestert i Brasil, er i midten av 20-årene og skal tilhøre B-gjengmiljøet. Mannen er føreløpig ikke avhørt av norsk politi, men han vil bli begjært utlevert til Norge, skriver Dagbladet.

Skyting midt i folkemengde

Den arresterte skal være broren til en 28 år gammel mann som sitter varetektsfengslet i Aker Brygge-saken. Mannen er siktet for drapsforsøk.

Skyteepisoden på Aker Brygge i august i fjor sjokkerte en hel by. To personer ble skutt med flere hundre øyenvitner tilstede. De ble ikke livstruende skadd.

Oslo-politi
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kriminelle i Brasil

Brasil skal ha fungert som et fristed for mange norske kriminelle. Økokrim og Kripos har etterforsket flere saker hvor det har vært spor fra Oslo til Brasil, og ifølge Dagbladet har også en rekke personer med tilknytning til A- og B -gjengen i perioder oppholdt seg nettopp i det søramerikanske landet mens de har vært etterlyst her hjemme.

Etter pågripelsen i Brasil er fortsatt to personer etterlyst etter gjengoppgjøret på Aker Brygge. Begge disse skal ha rømt til Pakistan.

Skyting på Furuset

Samtidig setter politiet skytingen på Furuset på fredag i forrige uke i sammenheng med skyteepisoden i august. To menn er pågrepet og siktet for skytingen. Begge skal ha tilknytning til A-gjengen.

De to er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter at to menn på 26 og 30 år ble skutt og såret.

Den beskutte 30-åringen er ifølge politiet medlem av B-gjengen og er blitt skutt en gang tidligere.