Hopp til innhold

Ny overgriper etterlyst

Disse to mennene er etterlyst av politiet etter helgens tre voldtektsforsøk.

Fantomtegninger av de to etterlyste voldtektsmennene
Foto: Politiet

Politiet tror nå at to menn av afrikansk opprinnelse står bak de tre voldtektsforsøkene i Oslo i helgen.

- Vi har fått tips om mellom 10 til 20 navngitte menn, som de nå skal sjekke ut, sier politiinspektør Terje Christiansen.

To fantomtegninger og to overgripere

Politiet gikk i går ut med fantomtegning av en mann de inntil onsdag mente kunne stå bak samtlige tre voldtektsforsøk. I dag offentliggjorde de fantomtegning av en ny mann som de mener står bak et av de tre overgrepene.

Fra voldtektsforsøket i Kirkegårdsgata etterlyser politiet en mann som er 180-190 cm høy, 20-30 år og mørk afrikaner. Han snakket dårlig norsk men bra engelsk. Han hadde et arr eller merke på venstre kinn.

Fra voldtekstforsøkene i Trondheimsveien og Lakkegata etterlyser politiet en mann som er rundt 180-185 cm høy, i 20-årene og mørk afrikaner. Han snakket norsk med aksent, og hadde ingen skader i ansiktet.

Tror ikke på samarbeid

Politiet har så langt ikke grunnlag for å tro at de to antatte gjerningsmennene har samarbeidet om voldtektene.

En av de tre kvinnene som ble forsøkt voldtatt i Oslo sentrum natt til søndag, har gitt et signalement av gjerningsmannen som ikke stemmer overens med det de to andre overfalte kvinnene har gitt.

- Vi har hele tiden holdt åpning for at det kunne være flere gjerningsmenn involvert og antar nå at det står to gjerningsmenn bak de tre voldtektsforsøkene i Oslo sentrum i helgen, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt.

Etterlyser redningsmann

De tre voldtektsforsøkene i Oslo i helgen fant sted i Lakkegata, Kirkegårdsgata og Trondheimsveien, tre gater som ligger bare få kvartaler fra hverandre, og overfallene skjedde med kort tids mellomrom. 

Voldtektsforsøk Grünerløkka
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

 

Ved voldtektsforsøket i Lakkegata grep en mørkkledd, trolig norsk mann inn ved å slå til gjerningsmannen. Politiet etterlyser også denne mannen, og ber han om å melde seg for politiet med tanke på en vitneforklaring.

Ved voldtektsforsøket nederst i Trondheimsveien ble det brukt en kniv hvor en 23-årig mann som kom til og avverget voldtekten, ble skadet i halsen. Han er utenfor fare.