Hopp til innhold

Vil ha bussterminal i brevsenteret

Politikerne vil ha ny bussterminal i det gamle brevsenteret i Oslo. Men Posten har allerede gjort avtale om selge bygget til KLP Eiendom.

Postens brevsenter
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Etter årelang strid om hvor Postens nye brevterminal skal ligge - blir det nå kamp om den gamle brevsenteret i Oslo sentrum. Posten har allerede gjort avtale om selge lavblokka til KLP Eiendom for 760 millioner kroner. Men bygget bør huse ny bussterminal mener politikere i Oslo og Akershus.

Sprengt kapasitet

Kapasiteten ved dagens bussterminal ved Galleriet er for lengst sprengt - men rett på andre siden av veien ligger bygget som kan dekke plassbehovet i flere tiår framover, nemlig Postens brevsenter.

Problemet er bare KLP eiendom allerede sikret seg lavblokka for 760 millioner kroner.

Men bussterminalens eiere Akershus Fylkeskommune og Oslo kommune vil nå i dialog med KLP om bruk av byggets førsteetasje og underetasje til buss-bruk. Det bekrefter leder av samferdselskomiten i Akershus, Erlend Helle, fra SV.

- Vi får tro at vi klarer å løse dette sånn at vi kan få en god løsning for kollektivtrafikken i framtida, sier Helle.

Positiv

Bygget vil først være ledig om tre år når Posten pakker sakene og flytter inn i nye lokaler i Lørenskog. KLP Eiendom avviser slett ikke muligheten for at brev kan byttes ut med buss.

- Det er absolutt en aktuell problemstilling. Vi ønsker å samarbeide med kollektivtransporten i Oslo-området. Men foreløpig er det litt tidlig å si hva som blir resultatet, sier kommunikasjonsdirektør Ole Jacob Frich.

Men også Oslos politikere har noe å si. I dag er brevsenteret regulert til offentlig virksomhet og er avhengig av en omregulering, påpeker Venstres leder av byutviklingskomitéen, Ola Elvestuen:

- Vi må sette helt konkrete krav til at ethvert forslag til endring av reguleringen må omfatte en ny bussterminal, sier Elvestuen