Hopp til innhold

Støtte til do-kunst og festivaler

Kulturbyråden i Oslo har delt ut penger i dag, og omstridt do-kunst er et av prosjektene som får støtte.

Christian Radich
Foto: Scanpix

Oslokunstneren Lars Ramberg er invitert til den prestisjetunge Veneziabiennalen med sitt kunstverk Liberté som til vanlig befinner seg på Tullinløkka.

De tre toalettene i rødt, hvitt og blått har tidligere vakt både oppsikt og forargelse, men Oslo kommune og Frp-byråden støtter altså deltagelsen på biennalen med 400.000 kroner.

- Det er jeg som har tatt avgjørelsen og jeg var aldri i tvil, sier byråd for næring og kultur, Anette Wiig Bryn til NRK Østlandssendingen.

- Ramberg er en veldig spennende kunstner, og det er klart at de tre toalettene er et type kunstverk som innbyr til diskusjon. Likevel er det god reklame og en ære å ha med en lokal kunstner i Veneziabiennalen

Mer til homodager 

Rosa støvletter
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Også en rekke av de etablerte festivalene vil få økte tilskudd i år, og homofestivalen Skeive dager får doblet sitt tilskudd til 200.000 kroner.  

Jødisk Museum får 400.000 kroner mer og dermed får de til sammen 1,2 millioner kroner fra Oslo kommune.

Konsertforeningen Blå tildeles kr 600.000 kroner til etablering av ny scene på Vulkan og 550.000 kroner i driftsstøtte.

Nye på lista

Norsk Tryllemuseum får 50.000 kroner, som en av nykommerne på lista. Også skoleskipet Christian Radich får for første gang 250.000 kroner i driftsstøtte. 

Filminnspilling, Christian Radich
Foto: Sverre A. Børretzen / Scanpix

- Jeg ser det som meget viktig at Christian Radich som er hjemmehørende i Oslo også tildeles driftsmidler fra kommunen, sier byråd Wiig Bryn.

by:Larm i Oslo

Bransjefestivalen by:Larm er en av nykommerne som har fått penger fra kulturbyråden i Oslo i dag, hele 1,5 millioner kroner.

- Målet vårt er at Oslo skal være en by med et mangfold av festivaler, og da er det hyggelig å kunne ønske flere festivaler slik som by:Larm velkommen. By:larm er et nytt konsept for byen, og den er med på å befeste Oslo som den kulturbyen vi vil være, uttaler byråd for næring og kultur, Anette Wiig Bryn.