Hopp til innhold

Straffet i 10 kuldegrader

I 10 kuldegrader måtte 7.-klassinger på Vålerenga skole stå oppstilt utendørs helt frem til elevene som utløste en brannalarm meldte seg.

Vålerenga skole
Foto: Anniken Mihle / NRK

Rundt 50 elever ved Vålerenga skole i Oslo ble kollektivt avstraffet etter en falsk brannalarm i forrige uke.  

En 12-åring pådro seg lungebetennelse etter å ha stått oppstilt ute i kulden, skriver Aftenposten.no.

Falsk alarm

Det var under et friminutt torsdag i forrige uke brannalarmen ble utløst. Som vanlig ved brannalarmer måtte alle elevene stille opp i skolegården.

Da alarmen viste seg å være falsk, kunne de fleste elevene gå tilbake til klasserommene, men barna i skolens to 7. klasser fikk beskjed om å bli stående.

Blålilla sønn 

Ifølge foreldre Aftenposten.no har snakket med fikk barna beskjed om de måtte stå oppstilt utendørs helt til de skyldige meldte seg. Elevene skal ha stått ute i rundt 40 minutter etter at de først hadde vært ute i et 30 minutter langt friminutt.

- Det er klart jeg ble sint. Det var veldig kaldt den dagen. Sønnen min var blålilla da han kom hjem. Han var veldig, veldig kald, sier Camilla Garry til Aftenposten.no.

- Dette virker lite gjennomtenkt fra skolens side, legger hun til.

- Naturlig

Assisterende rektor Henning Antonsen ved Vålerenga skole sier til Østlandssendingen at noen av elevene ikke synes at dette var noen stor greie, mens andre ble sure og grinete og synes det var en negativ opplevelse.

Også reaksjonene fra foreldrene har v'ært delte.

- Det var 10 minusgrader ute, forstår dere i ettertid at straffen kan virke uforsvarlig?

- Det var friminutt, de fleste var kledd for å være ute. De som frøys fikk gå inn for å hente mer tøy. Jeg tenker at en drøy time ute i ti minusgrader, det er det mange som lever med veldig ofte, sier Antonsen.