Hopp til innhold

Skeptisk til dommene

Privatetterforskere i Norge har lenge vært skeptiske til drapsdommene mot Thomas Quick. Han er blant annet dømt for to drap i vårt distrikt.

Thomas Quick
Foto: PICA PRESSFOTO / Scanpix

Svensken er er dømt for åtte drap, blant dem to drap i Oppegård på 1980-tallet.

Privatetterforskerne Leif A. Lier og Ola Thune har lenge vært skeptiske til drapsdommene mot Thomas Quick.

 - Tviler på at han har vært borti alle sakene  

Leif A. Lier
Foto: NRK

I går ble det kjent at en svensk rapport peker på en rekke feil i etterforskningen mot Quick, noe som i teorien kan føre til at alle åtte dommene mot ham blir opphevet.

Privatetterforsker Leif A. Lier er ikke overrasket.

- Jeg har faktisk ventet at noe ville skje når det gjelder Thomas Quick. For etter mitt syn så ble dette nesten litt for fantastisk. Når det var et uoppklart drap, så var det Thomas Quick, sier Lier.

- Han tilsto etterhvert det ene drapet etter det andre. Jeg har vært sterkt tvilende til at han har vært borti alle disse sakene, fortsetter Lier.

Thomas Quick er dømt for åtte drap. Blant dem drapene på 17 år gamle Trine Jensen og 23 år gamle Gry Storvik i Oppegård på 1980-tallet.

Tidligere politiadvokat Nicolai Bjønnes ledet etterforskningen i Norge. Han er fortsatt sikker på at Thomas Quick begikk drapene, men ønsker ikke å utdype dette mer overfor NRK Østlandssendingen.

 - Sakene mangler bevis 

Privatetterforsker Ola Thune
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Privatetterforsker Ola Thune etterforsket drapene på Trine Jensen og Gry Storvik da han jobbet i Kripos og før Thomas Quick ble dratt inn i sakene.

-  Jeg har vært skeptisk personlig, og det er ikke etterpåklokskap. Det bygger på at man mangler endel sentrale bevis som iallefall i forhold til media ikke har kommet frem.

- Jeg har stilt meg spørsmål om hvorfor ikke de har kommet frem hvis det er han som er gjerningsmann, sier Thune.

Leif A. Lier understreker også at selv om Thomas Quick har pekt ut drapsstedene i Oppegård, behøver ikke det å bety at han er skyldig. 

- Hvis han er veldig opptatt av drapssaker generelt, og følger godt med i mediene, så har jo alle disse sakene vært behørig omtalt i mediene, og således er det ikke noe vanskelig å finne frem til dem, sier Lier.