Hopp til innhold

Togstans på Skøyen rammer flere strekninger

Det er helt stengt for togtrafikken forbi Skøyen stasjon. NSB forbereder seg nå med alternative planer for ettermiddagstrafikken.

Togstans

Seks busser pendler mellom Lysaker og Oslo S for å få passasjerene dit de skal.

Foto: NSB

Nesten alle togbaner og flytoget er rammet når det nå er full stans i trafikken forbi Skøyen stasjon i Oslo.

En jordfeil har ført til feil på signalanlegget, og dermed har det vært full stans i all togtrafikk i begge retninger forbi stasjonen siden klokken 8.30 skjærtorsdag morgen.

Feilsøking pågår, men det er ifølge Jernbaneverket ikke mulig å si når problemene kan være løst igjen.

Dermed må folk skal reiser og skal reise med tog over store deler av landet i dag regne med forsinkelser og noen endringer.

Få passasjerer

NSB
Foto: Fra NSBs nettsider

– Vi berges av at det er lite passasjerer på en dag som denne. Men de som skal reise får hjelp, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NRK.

Foreløpig består hjelpen i at de reisende sendes i busser mellom Lysaker og Oslo S. Dette gjelder både lokale togforbindelser, og påvirker også Lillehammer- og Skienstogene der man må regne med opptil en halvtimes forsinkelse.

– Bergenstoget fra Oslo S kjører nå Gjøvikbanen et stykke av veien, den såkalte gamleveien. Stavangertoget går fra Kongsberg og passasjerne fraktes dit i buss fra Oslo S.

Dessuten oppfordrer han passasjerene til å bruke buss og t-bane der det er mulig.

Også Flytoget rammes. Der settes det opp busser, opplyser informasjonsvakt Hans Kristiansen.

Innstilte tog på Oslo S

En jordfeil førte torsdag morgen til full stans i togtrafikken forbi Skøyen stasjon, noe som ble behørig vist på tavlene også i stasjonshallen på Oslo S.

Foto: Per Løchen / NTB scanpix