Hopp til innhold

Kunnskapsminister Røe Isaksen: Jeg er inhabil

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) erklærer seg inhabil og skal derfor ikke behandle klagen på at den omstridte muslim-skolen i Oslo får tillatelse til å starte opp.

Torbjørn Røe Isaksen

– Jeg gjorde en veldig dårlig vurdering og svarte på en tekstmelding fra skolebyråden i Oslo, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg har erklært meg inhabil fordi jeg gjorde en veldig dårlig vurdering og svarte på en tekstmelding fra skolebyråden i Oslo hvor innholdet var sånn at det kan såes tvil om jeg kan være en uhildet klagebehandler, hvis det kommer en klage, sier Røe Isaksen.

Skolebyråd Anniken Hauglie (H) i Oslo sendte kunnskapsministeren onsdag 9. april en tekstmelding hvor hun informerte om at hun i media hadde sagt at hun var positiv til å sende inn en klage på godkjenningen av søknaden fra ”Mødre for muslimsk grunnskole”.

Les også: Muslimsk skolesøknad kan havne hos regjeringen

"Dårlig sak for oss"

Statsråden skrev i svaret:

”Sikker på det? Da gjør du dette til en politisk sak, og du vet vi ikke kan ta klagen til følge. Det vil kun forlenge en dårlig sak for oss.”

– Det at det er en dårlig sak for Høyre, hva tenker du om det?

– Det er vel ingen tvil om at dette har vært en kontroversiell sak. Men jeg har ikke behov for å utdype det noe videre, svarer Røe Isaksen

En annen statsråd avgjør

– Hva har det å si for behandlingen av saken at du erklærer deg inhabil?

– Etter at jeg har erklært meg inhabil til statsministerens kontor, vil det bli oppnevnt en settestatsråd som tar seg av klagebehandlingen av denne saken, sier Røe Isaksen.

Han tror ikke at dette vil føre til noen forsinkelse av en eventuell klagesak.

Utdanningsdirektoratet godkjente mandag 31. mars privatskolen ”Mødre for muslimsk grunnskole”. Kunnskapsdepartementet er klageinstans i denne saken.