Hopp til innhold

Vil fjerne bilene straks

Arbeiderpartiet vil ha flere kollektivgater og flere bussfelt umiddelbart. Partiet frykter at Ruters fremkommelighetstiltak blir liggende i en skuff.

Abdullah Alsabeehg

Stortingsgata er en av gatene der Arbeiderpartiet og Abdullah Alsabeehg vil ha bilene vekk straks.

Foto: Olav Juven / NRK

– Hver eneste dag blir folk som er på vei til arbeid, skole eller som henter barn i barnehagen forsinket på grunn av dårlig fremkommelighet.

Det sier Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeehg i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre.

Tidligere i vinter foreslo Ruter og Bymiljøetaten 100 tiltak for å bedre kollektivtrafikken.

Men signalene om hva som skjer videre med tiltakene var såpass vage at Arbeiderpartiet vil ha et eget bystyrevedtak som presser byrådet til handling .

Strakstiltak

– Vi frykter at tiltakene vil bli liggende skuffen til Ola Elvestuen i måneder og år fremover, mener Alsabeehg.

Arbeiderpartiet har derfor plukket ut 25 strakstiltak som de ønsker at bystyret vedtar under behandlingen av Ruters såkalte strategiske kollektivplan (K2012) over påske.

Tiltakene er plukket fra lista over det Ruter og Bymiljøetaten mener kan gjennomføres på kort sikt. De foreslo blant annet egne kollektivgater, mindre gateparkering og færre holdeplasser.

Et mål er at trikken skal kjøre i 24 kilometer i timen i snitt i stedet for 16 km/t, slik den gjør i dag. Dessuten skal bussen komme like lett fram hele året som den gjør i fellesferien.

Les Arbeiderpartiets 25 strakstiltak her!

Stor tvil

Ruter mener det skal være mulig å få gjennomført noen av tiltakene innen utgangen av 2014.

Det tviler Arbeiderpartiet på dersom byrådet ikke blir utsatt for et sterkere politisk press.

– Det må til fordi bedre fremkommelighet er veldig viktig for alle som bor i Oslo og som reiser kollektivt hver eneste dag, sier arbeiderpartipolitikeren.

Egne kollektivgater, mindre gateparkering og færre holdeplasser er blant forslagene for en mer effektiv kollektivtrafikk.

100 tiltak for bedre kollektivtrafikk