Hopp til innhold

Oslo Nye blir prosjektteater

Driften av Oslo Nye Teater blir totalt forandret, det bestemte Oslo-polikerne onsdag. – Ubarmhjertig, sier teatersjefen.

Oslo Nye Teater

Oslo Nye teater har lenge slitt med økonomien. Nå blir det prosjektteater.

Foto: John Hughes

Oslo Nye teater, som eies av Oslo kommune, har i mange år slitt med økonomien.

Flertallet i Oslo bystyre gikk onsdag inn for å gjøre det om til et prosjektteater, med færre faste ansatte. Ressursene skal nå følge produksjonene som settes opp.

– Dette er fremtidens måte å organisere teater på. Jeg tror denne endringen vil føre til et kunstnerisk mer spennende teater, og åpner for nyskaping og mangfold enten det gjelder tekst, produksjon, regi eller medvirkning, sa kulturbyråd Hallstein Bjercke (V), da forslaget ble lagt fram i fjor.

– Ubarmhjertig

Omlegging til prosjektteater betyr at skuespillere hyres inn til enkelte oppsetninger og at det dermed kan bli færre fast ansatte.

Teatersjef Catrine Telle er svært misfornøyd med vedtaket.

– Dette blir en mye tøffere måte å produsere teater på. Da går man imot alle arbeidslivets regler på en måte.

– Jeg vet ikke hvor brutalt dette blir, men du hiver inn en masse folk som kommer og den dagen forestillingen er over sier du bare hadet og så er det slutt. Jeg synes det er veldig ubarmhjertlig.

Driften av Oslo Nye Teater blir totalt forandret, til stor frustrasjon for de ansatte. Det bestemte Oslo-polikerne onsdag.

Teatersjef Catrine Telle, Oslo Nye Teater, synes beslutningen er ubarmhjertig.