Hopp til innhold

Munch-ansatte reagerer

– Mange føler at vi ikke lenger er i samme båt. Noen er på cruisebåt og andre er i en pram som lekker,

Munchmuseet eksteriør oktober 2012

12 millioner kroner skal spares ved Munch-museet og Stenersenmuseet i 2013.

Foto: Tuva Gaarder Nordlie / NRK

Stein Olav Henrichsen

Stein Olav Henrichsen, direktør.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
Hallstein Bjercke

Hallstein Bjercke, kulturbyråd.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Etter at nedbemanningsplanen for Munch-museet ble kjent, reagerer ansatte på at personalkuttene ikke rammer dem som faktisk har hatt ansvaret for budsjettet.

– Alle som må gå, er personer som ikke har hatt innflytelse på budsjettet. Blant dem som har hatt innflytelse, er det ingen som må gå. Mange føler at vi ikke lenger er i samme båt - noen er på cruisebåt og andre er i en pram som lekker, sier førstekonservator Magne Bruteig til Aftenposten.

Skrev brev til kommunen

  • Onsdag i forrige uke ble det kjent at 16 av museets 71 årsverk blir borte som følge av en spareplan på 12 millioner kroner.
  • Museet hadde en budsjettsprekk på 5,7 millioner kroner i 2012.
  • Les mer: Må si opp ansatte

Dagen etter at spareplanen ble kjent, sendte de ansatte en bekymringsmelding til kommunen. Meldingen var underskrevet av 26 ansatte, men det understrekes at listen ikke er fullstendig.

Bruteig sier han aldri har opplevd en så tilspisset situasjon som nå, og mener det ikke er mulig å fortsette med tilsvarende faglig nivå når nedskjæringene blir så drastiske. Den nye organisasjonen skal være klar 15. mars.

Ledelsen har byrådets tillit

Museumsdirektør Stein Olav Henrichsen vil ikke kommentere kritikken.

– Jeg kan ikke kommentere hva som blir resultatet av en prosess som ikke er fullført ennå. Vi er inne i en kartleggingsfase nå. Det er ikke ferdig konkludert, sier direktøren.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke sier brevet fra de museumsansatte er et alvorlig signal, men understreker samtidig at ledelsen har byrådets tillit.