Hopp til innhold

Tiltalt for nye grove overgrep

Kvinnen som ble dømt for seksuelle overgrep på sine egne barn i Alvdal-saken, må mandag igjen i retten. Nå er hun tiltalt for grove overgrep mot sin eldste datter.

Tegning fra rettsaken: Den eldste datteren til hovedtiltalt mor forklarer seg i retten.

Den 27 år gamle kvinnen forklarte seg i rettssaken i 2011 da moren stod tiltalt for overgrep mot hennes halvsøsken.

Foto: Esther Maria Bjørneboe

Datteren som i dag er 27 år, har forklart at både moren og stefaren stod bak overgrepene.

Ifølge tiltalen ble jenta utsatt for grove seksuelle overgrep i tidsrommet fra 1990 til januar 1998. I 1990 var datteren bare fem år gammel.

Mishandling

I tillegg er moren og stefaren tiltalt for mishandling. Datteren skal ha blitt slått og sparket, dratt etter håret, sperret inne på rommet og nektet tilgang til WC, ifølge tiltalen.

Moren er dømt for grove overgrep mot to av sine andre barn i den mye omtalte Alvdal-saken i 2011. De to er 27-åringens halvsøsken. Mannen som er tiltalt i denne saken er far til de to barna, men han var ikke tiltalt i Alvdal-saken.

Innrømmet feil

Familien bodde i Gjerdrum på Romerike da overgrepene mot datteren skal ha skjedd. Gjerdrum kommune har innrømmet at bekymringsmeldinger til barnevernet aldri ble fulgt opp.

Kvinnen som er erklært 50 prosent ufør, fikk en erstatning på 1,9 millioner kroner fra kommunen.

Nekter straffskyld

– Jeg håper at de personene i barnevernet og politiet som har vært involvert i denne saken, har lært noe slik at dette ikke skjer igjen med et nytt barn, sier 27-åringens bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen til VG.

Advokat Steffen Brandstad er forsvarer for moren. Han sier at hun vil slåss for å renvaske seg for beskyldningene fra sin eldste datter.

Jentas stefar erkjenner heller ikke straffskyld.

Rettssaken går i Nedre Romerike tingrett og det er satt av tre uker til den.