Hopp til innhold

To personer reddet ut av tunnel

To personer ble tirsdag kveld reddet ut av en togtunnel på Morskogen i Eidsvoll, etter at en personbil tok fyr inne i tunnelen.

Evakuert etter brann i tunnel
Foto: Mats Sparby / NRK

Like etter kl 20.00 tirsdag fikk Romerikes 110-sentral en melding om en brann i en jernbanetunnel på Morskogen i Eidsvoll. Tunnelen er under bygging, og det er derfor bare annleggsarbeidere som har adgang.

To personer reddet ut

Store mannskaper rykket ut fordi politiet hadde fått informasjon om at to personer var innesperret bak den brennede bilen. Den ene personen klarte å komme seg ut på egenhånd. Den andre oppholdt seg i en redningscontainer inne i tunnelen før han ble hentet ut.

–Den siste personen ble hentet ut av røydykkere. Han satt trygt i en container og er nå blitt tatt hånd om av ambulansepersonell, sier Kenny Åserud ved 110-sentralen.

Brannen startet 400 meter fra åpningen, og personene skal ha oppholdt seg omtrent 1000 meter lengre inne i tunnelen.

Brannen er slukket

Det var mye røyk på stedet og skal ha vært vanskelig å drive slukningsarbeid.

Ifølge Åserud brant imidlertid bilen ut av seg selv ved 21.30 tiden og brannen er nå slukket.

– Entreprenørens bil som brenner

Taale Stensby, som er Statens Vegvesens prosjektleder for den nye togtunellen på E6 var på vei til stedet når NRK snakket med han.

– Tunellen er fire kilometer lang og derfor bruker mannskapet biler for å komme seg frem og tilbake i tunellen, det er mest sannsynlig en av disse som brenner, forteller prosjektlederen.

Han hadde ikke oversikt over hvor mange som var på jobb tirsdag kveld.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.